A hollandok miért szeretnek ennyire bringázni?
Ázsiában (Kína, Vietnám stb) értem miért járnak annyian bringával, ott ezeknek az embereknek kvázi nincs más közlekedési eszközük, nekik max erre telik.
De Hollandiában nincs ilyen gond. Mindenkinek van modern autója, mégis rengetegen bringáznak. Mikor ott jártam, láttam olyan bringatárolót ahol szerintem több ezer bicikli is lehetett lezárva. Ráadásul az idő sem a legalkalmasabb bringázásra. A legváratlanabb időben is képes volt eleredni az eső.
A németek is sokat bringáznak! Sokszor a távolabb levő helyekre is kerekeznek. Pedig nekik is van autójuk.
Egyrészt egészségesebb, mint a kocsizás. Másrészt sokkal olcsóbb! Nem pazarolnak fölöslegesen, mint nálunk.
mert nem hülyék a hollandok. ott is benzinnel megy a kocsi, és ott is drága a parkolás. sokkal olcsóbban és hatékonyabban közlekednek, és több idejük, pénzük marad szórakozni.
ja, és mivel ott mindenki képes egy alap fizuból kocsit fenntartani, ezért ott egy autó birtoklása nem státuszszimbólum. ellenben Magyarországgal.
Sík vidék, enyhe éghajlat (nyáron nem túl meleg, télen nem túl hideg), mezőgazdaság kiemelt szerepe. Nálunk is az Alföldön tekernek a legtöbben.
Az eső nem tudom, miért lenne akadálya a bringázásnak. Nem vagyunk cukorból :) Persze megázik az ember, de mivel rendszeresen esik, ezért már megszokták :)
élhetőbb város, javuló életminőség, ott ilyenek az emberek
soha nem egy rendszeren múlik ez, hanem az adott emberek csoportján, jelen esetben egy ország lakosságán
de ha nálunk is átmész keletről nyugatra durván látszik az emberek egymáshoz viszonyulása, nyugatabbara a tapasztalataim szerint figyelnek egymásra, keleten olyan, mint a balkánon, inkább átgázol rajtad a saját kárán is, mint elengedjen
de amúgy bringázni jó dolog, nagyon élvezetes, főleg ha sok bringás van körülötted, közben ugyanúgy lehet beszélgetni, és nincs az a pörgés, mit a kocsiban, szóval van aki egyszerűen szereti ezt a mozgásfajtát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!