Erre a célra léteznek 100-150 ezer Ft között kerékpárok? (Lent)
Erdős ,hegyi ,köves,meredek,bukkanós utakra
Hogy miért kérdezem?
Mert vettem tavaly 80.000 Ft-ért egy RockMachine Manhattan 70-es kerékpárt és ilyen terepen használtam,a hátsó kerékagybna akkora nyolcas van ,hogy életveszélyesen mozog a kerék :( az elsőről nem is beszélve, a középső fogas nyikorog mint állat,tehát nem bírta ezt a terepet pedig jó kis bringa és folyton volt szervizelve.
Sajnos ennél nincs több pénzem,szeretném megkérdezni,hogy ebben az árkategóriában amit kérdeztem vagy picivel nagyobba léteznek olyan kerékpárok amik jobban alkalmasak hegyi csapatásokra?
Válaszotokat előre is megköszöntem :)
Az, hogy milyen márkájú kerékpárt veszel, többnyire annyit tesz, hogy milyen a váz márkája, és az arra vállalt garancia. A többi alkatrész ált. ugyan attól a gyártótól van minden kerékpáron (shimano, sram, rockshox, fox, stb...)
Fontos, hogy a többi alkatrész is minőségi legyen, vásárolni fasza összteleszkópos vázat 350.000 Ft-ért, és bele rakni shimano alivio alkatrészeket, aztán az is szét fog menni, amikor komolyabban használod.
Na de nézzünk bicajt 100-150e kategóriában, erre a célra:
Merida:
Trek:
Az a baj, hogy ebben az árkategóriában nem nagyon találok olyat, amivel úgy igazán lehet neki csapatni terepen.
Szerintem ha eleve nem akarsz sokat költeni rá akkor használtakkal próbálkozz. Kb féláron megkapod azt amit gazdagabb(remélhetőleg általában profibb) túrázók vesznek meg. Sőt, akkor meg van az esélye annak is, hogy jobb alkatrészeket cserélnek bele.
A fenti árkatógriában használtan létezik ilyen. Sőt, ha ügyes vagy kifoghatsz jobbakat összteleszkóposan is.
Csak általában ha az ember már komolyabb bringát vesz akkor vagy beleszámolja hogy képes megszerelni azt, vagy havonta félretesz kb 3E ftot hogy legyen pénze szervizelni. Persze vannak hobbiszerelők is akik áron alul megcsinálják, ezzel is lehet spórolni.
Ha érdekelnek ilyenek, segíthetek keresni, aztán majd kikéred róla mások véleményét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!