Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mi az ilyen típusú kerékpárok...

Mi az ilyen típusú kerékpárok megnevezése?

Figyelt kérdés

Mostanába nagyon divatosak, így a városba. Szeretnék egyet építeni csak nem tudom, hol induljak el. Például milyen vázat használnak hozzá, stb..

Így néz ki: [link]

2012. jún. 24. 10:41
 1/4 pacsi ***** válasza:

ez egy fixi

azért hívják így, mert a hátsó keréken a fogaskerék meg az agy össze van erősítve, vagyis a fogaskerék nem tud a keréktől függetlenül forogni, mint egy normál kerékpáron.

2012. jún. 24. 11:33
 2/4 anonim ***** válasza:

ötletgyűjtésnek itt az alábbi honlap:

[link]

Én már nagyon régóta a szerelmese vagyok, volt is már több bringám, de anyagi okokból, most egy régi 25-30 éves csepel országutit alakítottam át 15000res költséghatárból...

Hatalmas divatja van az utóbbi években világszerte, vannak gyártók is akik egész jó bringákat gyártanak, magyarországon például a csepel royal gépek ilyenek, remélem augusztusra be is ruházhatok egyre...

[link]

nekem a csepel royal 3* 2012 csoki színü kell...

2012. jún. 24. 17:39
 3/4 anonim ***** válasza:
Ez nem feltétlenül fixi, csak azért mert kis minimalista városi járgány. Külföldi honlapokon urban bike, nálunk városi, a képen lévő Mongoose Maurice pedig alapesetben se fixi, a hátsó agy flip-flop (az egyik fele fix, a másik szabadonfutós). Ha ilyen egysebességes vagy fixi járgányt szeretnél építeni, akkor először gondold végig mennyi pénzed van rá. Ha sok, akkor vegyél egy speciálisan erre tervezett vázat. Sokan használnak országúti vázat, de ugye az váltós rendszerre van tervezve, így a manuális láncfeszítés nem megoldott az ejtőpapucs miatt. Egysebességes gépeknél jobb a csúszópapucsos megoldás mint a pályavázakon. Néhányan használnak egyébként pályavázat építéskor, én ezt neked nem javaslom, a pályaváz teljesen más geometriájú, kifejezetten a pályahasználatra van tervezve.
2012. jún. 25. 12:25
 4/4 anonim ***** válasza:
ejtőpapucsos vázakra építettem már 3 szor, feszes lánccal, még sosem volt gondom... egyszerűen a papucs aljába berakom a kereket, ráteszem a láncot kb 1 szemmel bővebben, a totál feszesnél majd hátrahúzom a kereket, és megszorítom a csavarokat...
2012. jún. 25. 15:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!