Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Ez a váltó (Lent) Jó lenne a...

Ez a váltó (Lent) Jó lenne a B'twin Rockrider 5. 0 -ra?

Figyelt kérdés

[link] Co.hu/HU/hatso-valto-5-8-18588319/

Sajnos a régi váltó tönkrement , és szeretnék egy újat de nem tudom hogy milyen kéne rá Kérlek titeket ha tudjátok hogy milyen kell rá irjátok meg.

2012. okt. 16. 16:44
 1/7 anonim válasza:

Hát tudniillik jó rá de én nem javaslom ezt a váltót mert gyenge.Ha egy precíz váltót szeretnél ami gyakorlatilag amíg élsz ó lesz ezt javasolnám:Shimano Alivio: [link] Co.hu/HU/hatso-valto-5-8-18588319/

Vagy ha ebbe a 3000ftos kategóriába akarsz csak akkor ezt javaslom:Shimano Tourney: [link]

Ez még jól is néz ki :D

2012. okt. 16. 17:05
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :)
2012. okt. 16. 20:33
 3/7 -Fremen- ***** válasza:

Ha shimano akkor már talán inkább shimano deore xtt ajánlom, legalább is a hallottak alapján. De ez erősen függ a terméktől is. A vélemények nem mindegy hogy miért születnek, pl gyári hibás termék vagy nem rendeltetésszerű használat.

A sram jelenleg valóban nem a legjobb a piacon. Legalább is a közvélemény ezt mutatja. Igaz ez is szubjektív, mert attól függ mire használod vagy nálad mi szempont.

A shimano jellemző hibái pl a nehézkes/hosszú váltás, gyenge rugók és ez az alivioban is megvan, akárcsak a sima deorekban. Műanyag görgők vannak benne, és ezt is meg lehet hajlítani oldalra. Nem bírja annyira a terhelt váltást, bár minden váltót illene kímélni a terhelt váltástól.

Általában a sram kicsit merevebben dolgozik a konkurenseknél, könnyebbre készítik az alkatrészeket. Jellemző hibája pl az oldalirányú elhajlás - bekapja a küllő. Természetesen a használóik általában extrém sportokat folytatnak. Mivel könnyű több benne a műanyag is és könnyen törik. Persze ez is kategóriától függ. A merevebb alatt azt kell érteni hogy jobb rugók vannak benne és feszesebb a lánc is. Ezért használják inkább olyanok akik ugrálnak is vele.

Ez a videó a gyajkorlati látható különbségeket is jól mutatja.

http://www.youtube.com/watch?v=AZQf1bduGYs

Sokan nem szeretik ha a laza lánc nagyobb eséllyel vált félre/ugrál, bár különösebben nem kívánok állást foglalni márkák mellett.

Ha árkategóriákat nézzük akkor

10E - shimano alivio

13E - sram x.5

18E - shimano deore, sram x.7, x.9 (sebességtől függ) - én ezt a kategóriát ajánlanám

30E - shimano deore xt, sram x.9

továbbiak az égig.

Ha bármi kérdésed lenne privában keress. Ha meg szeretnél olcsóbbat lehet hogy érdemesebb használtan keresni egy jobb kategóriásat. De ezt a kategóriát semmiképp sem ajánlom, nem is hallottam róla, szerintem nagyon régi kiárusított típus lehet, az árából ítélve ne számíts jóra.

Mondjuk ha jól nézem akkor ez a bicikli 3x7-es, ami érdekes, mert az alivio 9 sebességes, a sramból is 8 a legalsó, ráadásul azt is nézni kell, hogy mekkora fogszámig bír váltani. Ma már a legtöbb koszorút 9-10 sebességesre csinálják, ehhez igazodnak a váltók is. Nemrég lettek divatosak a 11sebességesek is, amik azért jók, mert nem kell első váltó. Lehet hogy 3-5 év múlva az lesz a normális. Jó lenne többet tudni erről a sram mrxről is... 7 sebességesből a shimano altus és a sram x.3 van a legfelsőbb kategóriában de ezek is 5E ft környékén, nem vészes. De még így is jobban fognak teljesíteni mint a gyári shimano tz30. Akkor gondolom shimano váltókar van hozzá és a lánc is az. Érdemes lenne tényleg shimanot választani akkor. Altus lesz szerintem ebből, kíváncsi vagyok, árulnak-e olyat valahol.

2012. okt. 20. 16:50
 4/7 -Fremen- ***** válasza:

Még annyit elfelejtetem mondani hogy a sramnak viszonylag jó az alkatrészutánpótlása.

Valamint valószínűbb, hogy használtan fogsz találni csak ilyen régi váltót, és van is, kb 3E ft környékén.

2012. okt. 20. 16:56
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ! Általában a sram kicsit merevebben dolgozik a konkurenseknél, könnyebbre készítik az alkatrészeket. Jellemző hibája pl az oldalirányú elhajlás - bekapja a küllő. Természetesen a használóik általában extrém sportokat folytatnak. Mivel könnyű több benne a műanyag is és könnyen törik. Persze ez is kategóriától függ. A merevebb alatt azt kell érteni hogy jobb rugók vannak benne és feszesebb a lánc is. Ezért használják inkább olyanok akik ugrálnak is vele.

Igen nekem ilyen váltóm volt és pont ez a hiba lett vele.

2012. okt. 22. 11:23
 6/7 A kérdező kommentje:
Úgy tűnik sikerült kiválasztanom a megfelelőt!
2012. okt. 22. 11:24
 7/7 -Fremen- ***** válasza:
Mit választottál? Felszerelted?
2012. okt. 23. 09:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!