Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Lakott területen kivül akkor...

Linkoln kérdése:

Lakott területen kivül akkor most kell nappal fényvisszaerő mellény, vagy nem?

Figyelt kérdés
2012. szept. 6. 16:00
1 2
 11/20 Sznofru ***** válasza:
De jó ha van. 500 Forint sincs egy ilyen mellény, ha ennyit nem bírsz a nagyobb biztonságod miatt megvenni és felvenni (és kis helyen is elfér), akkor csak gratulálni tudok.
2012. szept. 7. 08:57
 12/20 anonim ***** válasza:
Köszönöm a gratulációt, de nem szeretem, ha más osztja be az általam megkeresett pénzt! A te zsebedre én is tudnék gazdálkodni!
2012. szept. 7. 09:07
 13/20 A kérdező kommentje:

Én erre annyit mondok, hogy napi rendszerességgel sportolok, és nem egy hihetetlen élvezet folyton felvenni azt a bigyót.

Mellesleg a mezem majdnem ugyan úgy látszik nappal.

[link] ilyesmi kerékpárosban

2012. szept. 7. 14:18
 14/20 anonim ***** válasza:

A lényeg az:

Nappal nem kötelező, -nem is büntethetnek a hiánya miatt!

Csak ha köd/füst vagy sűrű eső, havazás van.

2012. szept. 7. 16:26
 15/20 NoxiusEnterprise válasza:

A jó hozzáállás az, hogy viseld éjjel-nappal.

Akkor valamivel jobban nő a túlélési esélyed. Csak jól jöhet.

2012. szept. 7. 19:43
 16/20 anonim ***** válasza:

sok esetben kényelmetlen, műszálas, hőgutát is kaphat benne az ember:D szerintem egyáltalán nincs értelme nappal, arról nem is beszélve, hogy a fényvisszaverőcsík még vakíthatja is az autósokat...

egy fényvisszaverő mellény szerintem sokat nem ér, akkor vagy biztonságban az utakon, ha ismered a KRESZ-t, nem azt várod az autósoktól, hogy lássanak téged, hanem te is oda figyelsz rájuk folyamatosan, ha szembe jönnek, kanyarban, vagy bármilyen szituációban, akkor pedig keresni kell a szemkontaktust, nem csak menni az orrunk után... De persze aki ismeri a KRESZ-t az nem tesz fel itt ilyen kérdést...

2012. szept. 7. 21:12
 17/20 anonim ***** válasza:
Az uj kresz modositas szerint nem megfelelo a sarga melleny. Olyan mellenyt kell viselni amely elore feher hatra piros feny vissza vero csikkal rendelkezik.
2012. szept. 8. 08:45
 18/20 A kérdező kommentje:

30 ezer kilómétert tekertem javát országúton. Soha egy kis koccanásom sem volt, de szabálytalanul sem közlekedem sokat annak ellenére hogy nem volt jármű a közelben. Hegyen lefelé is mindig sávon belül maradok még ha 50-el kell is bevennem a kanyart. Már óvodás koromban megtanított édesanyám a kresszre.

Tisztában voltam vele hogy nem kötelező a mellény, csak mostanság nem figyeltem hogy változott-e, és ugy tudom szeptember 1 től ez az változott, pl a villogós lámpa is megfelel, meg nem muszály a kerékpáron lennie, ennek fejében sok ismerősöm eröltette hogy már kötelező.

Itt gyakori kérdéseken is irták sokan hogy kötelező, csak alátámasztani nem tudták.

És ismét kihangsúlyozom, nappal a neon zöld szín látható, nem a fényvisszaverő csík, ezért jó nekem a komfortos mezem.

2012. szept. 8. 09:44
 19/20 anonim válasza:

A magyar elavult bürokratikus KRESZ törvényekről megvan a véleményem!

A rendőrük egy jól felszerelt igen drága MTB-vel meg akartak büntetni, mert:

1.) A Sigma márkájú szuper fehér, nagy hatótávú első LED-es biciklilámpám szerintük kék fényt ad, azt még villog is, így megkülönböztető jelzéssel összetévézhető!

2.) A hátsó villogó nem villoghat, folyamatos piros fényt kell adnia.

3.) Nincs piros prizma hátul! (holott a villogó tartalmazza!)

4.) Nincs elől fehér prizma! Ezt aláírom, nem volt, de olyan lámpa mellett felesleges!

Kérdem én, nem hasznos a kerékpár villogó?

Hiszen, én is, mint aki autót is vezet, messziről kiszúrom, hogy velem szembe, egy kerékpáros jön, és nem egy rendőrautó! És ez hátulról is igaz! Az illetékesek 15 évvel legalább le vannak maradva! :////

2012. szept. 9. 12:26
 20/20 anonim válasza:
Én nem szoktam magamra venni a mellényt, hanem ráhúzom a hátizsákomra, vagy összehajtva úgy teszem fel a bringára, hogy látható legyen. Az előírás úgy szól, hogy a kerékpáron vagy a kerékpároson. Tehát, ha meleg van, akkor sem okoz így gondot. De inkább viseljen az ember, mint fizessen, vagy még rosszabb esetben, egy lankadó figyelmű autós elgázoljon. Ez az eset az, amire általában azt mondják, hogy ha figyelsz, nem lehet baj. Sajnos lehet akkor is. S az élet sokkal többet ér annál, hogy ne biztosítsam magam minden oldalról.
2012. szept. 11. 10:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!