Lakott területen kívül kerékpárral nappal közlekedve kötelező a zöld fényvisszaverős mellény használata?
54. §
(6) A kerékpárt éjszaka és korlátozott látási viszonyok között a külön jogszabályban meghatározott lámpákkal kell kivilágítani és a kerékpárt hajtó személynek - lakott területen kívül - fényvisszaverő mellényt (ruházatot) kell viselnie.
Korlátozott látási viszonyok esetén, illetve éjszaka kötelező.
Az első hozzászólót annyiban cáfolnám még, hogy a rendőrnek mérlegelési jogköre van.
Alkalmazhat figyelmeztetést, helyszíni bírságot 3000-20000Ft, vagy szabálysértési feljelentést (amennyiben úgy dönt, vagy a helyszíni bírságot nem írod alá, vitatod az összegét, vagy nem ismered el a szabálysértést)
Amit írtam az biztos így van!
Nappal nem kötelező,csak éjszaka illetve korlátozott látási viszony esetén. Ez lehet köd, sűrű hóesés s.t.b.
Lakott területen kívül csak az úttest baloldalán,a járműforgalommal szemben szabad haladni. E szabályok megsértését háromezertől húszezer forintig terjedő helyszínbírsággal díjazhatják.
Ezzel csak azt akartam leírni,hogy a második válasz az igaz
"Lakott területen kívül csak az úttest baloldalán,a járműforgalommal szemben szabad haladni."
Ne haragudj, de ezt a hülyeséget hol hallottad? Gondolom a gyalogosra gondoltál, abban az esetben jól írtad, de a kérdés nem ez volt. Illetve ugyanazok a szankciók alkalmazhatók, amit már leírtam. 218/1999 kormány rendelet 54.& alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!