Lakott területen kivül akkor most kell nappal fényvisszaerő mellény, vagy nem?
Csak "korlátozott látási viszonyok esetén".
Egyértelműen szürkülettől hajnalig, de nappal is lehet kötelező köd vagy sűrű eső/havazás esetén.
"A saját életed érdekében hordd, ne azért mert a szabály előírja."
Aki nappal, jó látási viszonyok között nem látja a kerékpárost láthatósági mellény nélkül -attól azonnal el kellene venni a jogosítványt!
Értem én hogy hordjam mert kötelező, de most kötelező-e, valami linket tud valaki ahol fixen le van írva? Mert már sokat olvastam itt gyakopri kérdéseken is ezt is azt is, meg ide is jött h outon igen, outon nem, akkor most melyik?
Régen tudom hogy nem volt kötelező.
Amugy van szép neonzöld mezem azt szoktam hordani, az jó nekem éjjel ugy sem kerékpározok.
A fényvisszaverő meg sötétre kell.
Csak hogy akkor így szabályos vagyok e perpill.
KRESZ 54.§. (6.)pontja:
"(6)339 A kerékpárral éjszaka és korlátozott látási viszonyok között abban az esetben szabad közlekedni, ha a kerékpáron vagy a kerékpároson
a) előre fehér-, hátrafelé piros színű, folyamatos fényt adó lámpát és fényvisszaverőt helyeztek el, és
b) lakott területen kívül kerékpáros fényvisszaverő mellényt (ruházatot) visel.
4/7
Igen, de nem hinném, hogy olyan megerőltető lenne minden kerékpározás előtt felvenni a mellényt, maximum 3 másodpercet vesz igénybe.
Nem azért találták ki, hogy kiszúrjanak az emberrel, hanem pont hogy segítsék!
"Igen, de nem hinném, hogy olyan megerőltető lenne minden kerékpározás előtt felvenni a mellényt, maximum 3 másodpercet vesz igénybe.
Nem azért találták ki, hogy kiszúrjanak az emberrel, hanem pont hogy segítsék!"
Ezzel az indokkal sárga villogó fejlámpát is felvetetnél a kerékpárossal?
A szomszédomat láthatósági mellényben sodorták el nappal, mert az őt megelőző autós hívást fogadott a telefonján!
Ergo: önmagában a mellény használata nem jelent nagyobb biztonságot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!