Ki mekkora sebességre képes a kerékpárjával?
Nekem egy 3 éves btwin montival 59
A hármashatarhegyről lefele.
Nekem is montim van, egyenes úton a kisebb és vastagabb kerék miatt 35 fölött már nehezen tartható a tempó, utcaival lehet ezt feljebb vinni. Volt versenybringám is, azzal a 40 is megvolt, amikor aktívabban tekertem. Persze a versenyzők tempóját egyszerű ember nem tudja elérni :)
Lefelé én is jöttem már 50-55 felett montival is, gyorsabban jönni veszélyes az utak minősége és az autósok miatt.
hát van pár rekordom amit számontartok:
Síkon sprintedzésen 2.1 rücskös MTb gumival MTB al: 46 km/h pár másodpercig persze,
Lefelé Hármashatárhegyről: 65 aszfalton MTBal, még rá is tekertem,
Versenyen: Bükk Maraton lefelé terepen 63 km/h
Max pedálfordulat: 158/perc
Max elégetett kalória egy edzésen: 2780 kcal
Max pulzus: 195 / perc.
:D
@Krisz: polar karórát haználsz?
válaszolva: 68-70 outi-val lejtőn
Fiatal koromban simán megvolt az 50 egy Csepel Apolló outival.
Manapság montival nyomom, ahogy korábban is mondták, síkon 35 fölött már szívás van. Lejtőn 60 :)
Mátraháza-gyöngyös "jeltőn" - max. 72 km/h, 21 évesen, 1994-ben - ugyanabban az évben 10 km-en 38.1 km/h-s átlag, 20 km-en 37 km/h.
Idén, 2012-ben, 39 évesen: sík úton 37.630 km-es táv 60 perc alatt, "tiszta" menetben (oda-vissza ugyanazon a pályán). 39 km/h megy 4x5 km-es résztávokon oda-vissza pályán, aktív pihenőkkel közöttük.
Jövőre 40 leszek, a cél akkor lesz a 40 km/h-s átlag minimum ilyen résztávokon...
Aztán meg ahogy öregszem, évente egyre nagyobb sebesség, persze egyre spécibb bringákkal, szóval a tartós 50-55 km/h a cél annyi évesen, persze a végén már fekvő rekumbensekkel... ):o)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!