Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Van olyan emberi erővel...

Van olyan emberi erővel hajtott jármű ami jóval nagyobb sebességre képes a hagyományos kerékpároknál?

Figyelt kérdés
A Discovery Science-en láttam olyan "bicikliket" amikkel akár 130km/h-t is el lehet érni. Kereskedelmi forgalomban kapható olyan gép amit emberi erővel hajtanak, nem túl körülményes a használata és mondjuk élsportolói múlt nélkül is el lehet vele érni 60-70km/h-s sebességet?
2010. júl. 14. 09:31
 1/10 anonim ***** válasza:
Szerintem egy komolyabb versenybringaval, ahogy te irtad elsportoloi mult nelkul is el lehet erni azt a 60-70 km/h-at.
2010. júl. 14. 10:03
 2/10 anonim ***** válasza:
Így van, egy országútival kis hátszéllel a 60-70 km/h simán elérhető. Vannak komolyabb gépek is, mint pl. az időfutam kerékpárok, amik brutálisan kis légellenállással rendelkeznek, de ezeknek az ára igen magas.
2010. júl. 14. 13:22
 3/10 A kérdező kommentje:
Ejha. Tudtam, hogy komoly gépek, de ennyit nem néztem ki belőlük :) Esetleg valami olyan nincs ami egy kicsit elérhetőbb (árban)?
2010. júl. 14. 14:23
 4/10 anonim ***** válasza:

Lejtőn egy olcsó bicajjal is elérheted ezt a tempót, csak vigyázz magadra.

A legjobb versenykerékpárokkal lehet hogy egy nem élsportoló is elér 60-70 km/h-t, de tartani nem tudja.

2010. júl. 14. 23:10
 5/10 anonim ***** válasza:
Igen, van. Pár éve egy /talán/ Győri fickó készült rekordkisérletre, 200 körüli tempóval, természetesen szélárnyákban. Olyan speckó bicaja volt, hogy a vázon elhelyezett még egy fogaskerékrendszert. Az pedálnál lévőt elvezette oda, egy viszonylag kicsire, ahhoz csatlakozottm egy nagy, és úgy ment a hátsóhoz, ami megint kicsi. Lehet nem csak egy ilyen volt azon a biciklin. A lényeg, hogy meg lehet csinálni.
2010. júl. 15. 11:15
 6/10 anonim válasza:
Hallottam Sam Whittingham-ről aki egy speciális fekvőbiciklivel 130 km/h-át ért el szélárnyék nélkül. Fekvőbiciklik kaphatóak kereskedelmi forgalomban is.Állítólag nem olyan nehéz tekerni velük.
2010. júl. 19. 15:37
 7/10 anonim ***** válasza:

A győri srác "speckó bicajának" létfontosságú alkatrésze egy nem emberi erővel hajtott furgon, anélkül elég kevéssé alkalmas rekord-döntögetésre :) szóval az nem igazán játszik a kérdés szempontjából.

Kereskedelmi forgalomban (elérhető áron) leginkább tényleg a rekumbens bringák viszik a pálmát. Mondjuk azon is kell edzeni a száguldozáshoz.

2012. szept. 1. 21:17
 8/10 Linkoln ***** válasza:

Szia!

Nem akarom összedönteni a felépített képet, de attól tartom kicsit tévhitek terjengnek.

Először is a csúcskategóriás bringák jó merevek, kicsit könnyebbek a rendes középkategóriás bringáknál, kicsit jobban mennek, kicsit. Picit. Nem lehet még élsportólói jelennel sem 60-70-el tekerni.

A győri csávó meg nem 200at hasogatta, meg az tényleg nem bringa volt, és alig ment volna sprintben 80-al, egy pillanatra ha nem húzta volna az autó szele. Nem csak szélárnyékban tekernek a kocsi mögött, de a kocsi húzza maga után a levegőt, húzza a bringást is. Én is tudnék 100felett tekerni, kell egy szép áttétel, pl 53/11-esemmel tudnék ha húzna autó..

Hiába csúcskategóriás a bringa, nekem is van scott addict r1-esem, fsa slk light hajtással, nem sokat ér, soha nem fogok 45-el repeszteni, még 40is nagyon nagyon nehéz pedig multal bírok és jelenleg is sportolok.

Való igaz hogy a rekumbensek alkalmasabbak nagyobb sebességre, de veszélyesebbek, és bizarrok. Nem nagyon lényeges a különbség.

Rekumbens kicsit gyorsabb, meg kell szokni, de hülyén néz ki, én aztmondom maradj a sima bringánál.

A csúcskategóriás bringákra őrült sok pénzt ölnek, nem véletlen, de nagy eredmények nincsenek.

Emberi izomerő 300watt körüli teljesítményt nyújt, hogy az milyen hatásfokkal adódik át, az a bringa kérdése, de nincs 100% a sima kerékpárok pedig nem sokkal vannak alatta. Rekumbens kicsit közelebb van. Csodák nincsenek.

2013. jan. 31. 11:42
 9/10 anonim válasza:
0%
Én nekem egy 26 os montim van 21 sebességes országúton vagyis sík terepen a 6 km-t 5 perc alatt tettem meg,és ha valaki a 6km-t 5 perc alatt teszi meg annak folyamatosan maximum 85-86 km/h val kell tekernie táblától - tábláig
2015. máj. 20. 21:30
 10/10 tothp ***** válasza:

Emberi erővel, szóval mindenféle segítség nélkül a leggyorsabbak a kétkerekű fekvőbringák. azok közül is az áramvonalas héjjal ellátott egyedi darabok.

Aki pedig 5 perc alatt 6 kilométert teker az egyéb szélhámosságokra is képes.

a 6 perc alatt 5 km az hihetőbb (50km/h) de ahoz is nagyon kapaszkodni kell.

2015. máj. 21. 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!