Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Összteleszkóp vs merev farú?...

Összteleszkóp vs merev farú? Hozzáértők véleményét kérném!

Figyelt kérdés

Üdv!

A következő a helyzet: Bringa beújításhoz érkeztem. Világ életemben MTB XC-t használtam (merida matts tfs 700). Többnyire aszfalton (nem tükörsima, olykor eléggé egyenetlen, rossz minőség), és néha erdős terep (Zemplén).

A neten már utána jártam mi a pro és kontra része az összeteleszkópos bicajoknak, de mivel még sosem ültem ilyenen, nem tudom elképzelni, hogy a gyakorlatban ez mennyire érződik. Gondolok itt, hogy sprinteknél az erősebb pedálozási energia elnyelődik a merev farúhoz képest, hogy nehezebb a bicaj, és pogózik. A bicajozási stílusom nem ilyen hobbi városi, ált. 30-35km/h között terek, ha tehetem az erdős terepen is tekerek mint a veszett.

Kb. 250-300 Ft-ot szánnék az új kerékpárra. Az alábbiakat nézegettem:

[link]

[link]

vagy venni egy ilyen vázat, és építeni egy bicajt:

[link]

Ehhez a vázhoz 150e ért tudok hozzájutni, eredeti ára 250e ft, és a jelenlegi kerékpárom alkatrészeivel használnám.

Összeségében:

-Mennyire "használhatatlan" az összteleszkópos bicaj nem technikás terepen?

-A rendelkezésre álló pénzösszegből inkább megéri vásárolni a fenti két bicaj közül, vagy apránként egy össztelósat, igaz a végeredmény drágább lesz, és tovább fog tartani a végleges forma elérése.

#merevség #Merida #összeteleszkóp #farú
2012. aug. 15. 10:11
 1/7 A kérdező kommentje:
Ja, azt még kihagytam: downhill bicajozás nem igazán mozgat, jól néz ki, de nem vagyok annyira elvetemült :)
2012. aug. 15. 10:14
 2/7 anonim ***** válasza:

Ha annyira nem sűrűn csapatod lefelé, DH-san, és felfele is sokat tekersz, akkor nem érdemes venned hátsó teleszkóposat. A hátsó teló tényleg tud pogózni, ha lockolva van, és felfelé egy csomó energiát elnyel.

Viszont szerintem ne vedd meg egybe, akármelyiket is választod, ha magad építed, akkor drágább, de össze tudod válogatni a neked tetsző dolgokat.

Nekem egy össztelósom van, viszont én szeretek ugratgatni, lépcsőkön lejönni, és már megszoktam. De aszfalton tényleg nem a legjobb. Oda csak merev vázast vennék.

2012. aug. 15. 12:29
 3/7 anonim ***** válasza:

Szerintem próbálj ki egy fitnesz bringát is.

Szerintem ez az ideális bringatipus.

[link]

2012. aug. 15. 19:36
 4/7 anonim ***** válasza:
Ez nagyon ördög: [link]
2012. aug. 15. 19:38
 5/7 anonim ***** válasza:

Az uccsó kettő nem hiszem hogy megfelelőén válaszolt, bár ezt te is látod biztos. :D

A válaszolónak: ezek országúti bringák, oké, hogy gyorsak, de aszfaltra valók, terepen maghalsz velük. Kínszenvedés akárcsak füvön menni velük, próbáld ki. Erdőbe meg nevetséges. :DD

2012. aug. 15. 21:16
 6/7 A kérdező kommentje:
jelenleg a 2012-es tfs 1000-d mellett pártolok.
2012. aug. 15. 22:17
 7/7 anonim ***** válasza:

én most fullyt(ösztelóst) küldök.technikás terepen sokat segít viszont megszokást igényel,én az elején sokkal lassabb voltam vele mint merevel.

ha jól van belőve,esetleg lockolhatók a tagok akkor technikátlan terepen is nagyon jó.Azz enyém sujra annyi mint a merev és könnyebbnek érzem,majdnem mindenhol.

azt ajánlom,hogy őszig/tavaszig gyüjtsmég és vagyél kifutó/tavaji modellt. én is így tettem és 36ezret nyertem az ügyön.

mondjuk,ha te építed az tényleg jobb de ha sokat keresel akkor kifoghatsz olyat ami épp megfelel. (én 4évig vártam,hogy kijöjjön egy épp megfelelő.)

2012. aug. 20. 15:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!