Neked mennyi a max sebességed amit valaha elértél biciklizés közben?
másodiknál a pont
amúgy: 68-70km/h lejtős úton lefele országútival, többet nem mertem mert sz*r az út....
Lejtőn volt egyszer 58 km/h MTB-vel. 28"-as kerék van alatta.
Ez a lejtő olyan, hogy az első 50 méter vagy 30-40°-os, utána már csak 10-20°-os, és egy kanyarral végződik, ott be szoktam dőlni, és felgurulok a következő dombra. 600 méteres a lejtő, közben 34 métert süllyedek. Ezt régebben mértem, most nincs seb.mérőm technikai hibák miatt (kínai). Akkor is csak azért ennyivel tudtam menni, mert a ruha lelassított.
Hali!
Az a 68-70 volt a max de többet már nem mertem elég érdekes, mert attól hogy lejtő nem gyorsul örökké a bicaj..
Elég durva és hosszú lejtő kell már ahhoz is.
Igazat megmondva nem érdemes gyorsan tekerni lejtőn lefelé, mert tilos és veszélyes.
Ha tényleg sík terepen felgyorsultál 45-re és jól már az órád az szép egy olyan kerékpárral :)
Ha már így megkérdezted síkon nekem 68 körül van, de ahhoz már nem árt egy kis hátszél sem, és nem ilyen bringám van, ilyennel nem lehet ennyivel, túl gyorsan csadar a lábad, a pedál túl külön áll a lábadtól és az egész kerékpár erősen inog.
Ajánlott egy patentpedál és jó nagy áttétel a sprinthez.
Meg az hogy nem rövidtávon kell tartani a jó tempót nem egészen igaz.
A kerékpározás egyik legjelentősebb ága a pálya kerékpározás, ahol is sprintben tolnak rövidebb távokat.
De még ha nem is verseny szinten de érdemes sprintre is edzeni, hiszen gyakran csak a fél kilóméterre fekvő boltba kell leugrani és ezekre jól jön.
mikor legutóbb mértem olyan 2000 körül voltam 360 fokos lejtön felfelé de ez 2 éves koromban.
Cn voltam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!