30-35 km biciklizés kb.22 km/h átlagsebességgel elég egy napra sportnak?
Fontos, hogy milyen gumi van a bicajon. Ha csak aszfalton mész érdemes aszfalt gumit venni. A mintázata hasonló az autó nyári gumiékéhoz.
Kisebb energiával kell tekerni és gyorsabban haladhatsz vele, sőt az gumi szélessége is fontos.
Alapból a bringákat terep gumival adják.
Attól függ milyen terepen :D Ha XCM-ezel, akkor ez kitűnőnél is jobb :D Ha egyenes aszfalton, akkor is jó, és tartsd meg jó szokásod :) Csak mindig óvatosan csináld, és hordj bukósisakot, valamint jegyezd meg ezt a néhány oldalt fejből ;)
Hidd el, nem éri meg nem tudni azt, hogy kinek van előnye 8saját tapasztalat...) Meg hasznosak lehetnek majd ezek az ismeretek későbbi jogsi-letételednél is.
Elég lassan mész, nem tudom milyen bringád van de ha valami jóféle akkor azért gyorsíts ha sportolni akarsz, ez inkább túrázgatás.
Én amikor kezdtem vettem egy outit és 35km-eket mentem egy óra alatt.
Az elég intenzív volt, 100as pedálfordulat, tüdő, szív kiedzése, illetve kiegészítettem egyéb edzéssel a kerékpározást.
Mivel írtad hogy sportnak szánod és heti 5ször tolod, akkor nemárt beruházni egy bringára. (outira)
Váltót használd, és nézz utána a megfelelő hajtástechnikának.
13 évesen van toppon a szervezet tanulóképessége.
16 évesen már a versenyzőknek illik tolni egy 40+km/h-s átlagot azon a távon.
Nyilván nem edzik versenyzésre évek óta, de ha már így megkérdi hogy sportnak jó e akkor gondolom nem boltba ugrik le tejé.
Ha sportolni akar akkor szépen vegye komolyan, komoly hajtástechnikával meg persze tapossa erőből a pedált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!