Milyen versenybiciklit ajánlanátok?
Gondolkodtam azon hogy veszek egy normál versenybringát, városba és országútra is kellene egyaránt. Főként Szeget útjait járnám vele, meg idehaza hobbi célból km-eket tekernék. Jó lenne egy versenybringa, vagy inkább MTB-t vegyek? Valahogy megtetszett ez a fajta kerékpár. Linkelhettek is nyugodtan. Minden tanács jól jön.
Köszönöm.
múlt héten láttam egy ilyet,és ha nem lennék teljesen elégedett a sajátommal,akkor egy ilyet vennék-
én is szegedi bringás vagyok és van versenybicóm és montim is, én városban jobban szeretem a versenybiciklit mert gyorsabban odaérek bárhová csak jobban figyelni kell az utat mint montival mert nagyon nem szereti a kátyúkat. Személy szerint jobban szeretek az olcsóbb (20000ért vettem) versennyel járni mint a középkat.(100e )montimmal. Megszokható az előredőlés,ha hosszabb útra megyek akkor kb fél óránként egy pár percet elengedett kézzel tekerek hogy ne fájjon estére a nyakam.Típusfüggő hogy meddig lehet felhúzni a kormányt,bár nem érdemes mert akkor kevésbé leszel áramvonalas.
vásárlásnál mindenképp a hajtást,kereket érdemes jobban megnézni mert azok a drágább részei,én jobban szeretem ha az alkatrészek egy családból valók mert úgy szebben váltanak(tapasztalat) pl: shimano 105
remélem segítettem, ha linkelsz párat akkor eldönthetnénk hogy érdemes e megvenni
Szia.
A behjlásról szeretnék írni pár szót.
Legismertebb előnye hogy jobb a légáramlás, aerodinamikusabb vagy. de hogy ez mit jelent? Hát a legtöbbeknek nemsokat, azt hogy biztos könnyebb hajtani.
De a valóság ennél több.
Ha előredölsz, és kellően messze van a kormány akkor szép trhelés jut a csuklódra is, a lábaddal jobban emeled a segged mert a tömegközéppont előrébb csúszik.
Ha rádölsz a lábaidra azok nyomódnak lefelé, ezáltal sokkal nagyobb tolóerőt tudsz kifejteni.
Ha veszel patentpedált és húzod felfelé egy minimálisat a lábad azzal nagy teljesítmény javulást érsz el, hiszen lefelé fokozottabb erővel taposol felfelé pedig nem hátráltat a bedőlés.
A segged kevésbé fájdul meg ha rendesen bevan állíva a nyereg.
Élvezetesebbnek érződik úgy a hajtás.
A térdedet sem terheli le igazán ha rendesen kihúzott nyereggel meg van dölve előre.
Azt is nézd hogy a térded mennyire van a pedál felett, illetve hogy a kormány milyen messze van.
Személyes véleményem szerint nem kényelmetlen a bedőlés, csak eleinte, fura lehet, kicsit fájhat a hátad, nehéz lehet előre nézni, és furcsa lehet magas ülésen ülni.
De mindez a javadra válik mert nem csak hatékonyabb, de kényelmesebb is szerintem. (legalábbis gyorsan tekerve)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!