Kékes csúcstámadás 42-21-es áttétellel esélyes?
No prob - síkvidéki outis vagyok, errefelé elvétve van tartós emelkedő: min 120 km bármiféle dombság.
Eddig csak egy komoly hegyiversenyen indultam, a Hegyek Poklán. Ott mindenki szerint túl nagy volt a 42-21 (ez a legkisebb áttételem, perpill nem tudok fejleszteni rajta) - iszonyatos volt, pedig jó kondiban vagyok.:)
A fő kérdés az, hogy mennyire hasonlít a kékes csúcstámadás emelkedője a Hegyek Pokla nagy emelkedőjéhez. ha nem túl nagy a különbség, akkor a 18 km-es Kékes sem probléma. Ha húzósabb, akkor előbb fejlesztenem kell.
Más a jellege. A Kékes (nem tudom, hogy honnét indulsz) végig egyenletesen emelkedik Mátraházától.
A Pilismarót-Mexikó szakasz viszont enyhén indul, de a vége nagyon meredek. Nem látom értelmét, hogy 30-as pedálfordulattan kínozd magad.
Thanx! Pontosan ilyen infókra lenne szükségem.
Gyöngyösről mentem már biciklivel át a Mátrán (tizenévekkel ezelőtt), de Mátraházán csak átmentem - emlékszem viszont a Kékesre vezető leágazásra, és arra, hogy mennyire meredeken indul az is.
30-as pedálcsapásszámra egyáltalán nem vágyom, azért sem, mert a pörgetés híve vagyok - a hegyek Pokla is azért viselt meg, mert amúgy sem kényelmes a alacsony p.cs.sz., pláne erőből...
"ez a legkisebb áttételem, perpill nem tudok fejleszteni rajta)"
Én régebben a versenybringán a racsniból ki szoktam dobni a legnagyobb kereket és régebbi hulladékokból beraktam egy még nagyobbat és volt valami a 10-15 %-hoz is :)
"emlékszem viszont a Kékesre vezető leágazásra, és arra, hogy mennyire meredeken indul az is."
Csak ott a kanyarban olyan brutál meredek, meg a legvégén, közte simán lehet menni :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!