Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Kékes csúcstámadás 42-21-es...

Brain Storming kérdése:

Kékes csúcstámadás 42-21-es áttétellel esélyes?

Figyelt kérdés

#kékes csúcstámadás #42-21-es áttétel
2012. júl. 17. 21:52
 1/6 anonim ***** válasza:
ha még 51 18 at írtál volna azt mondom nehéz, de 43 21 az nagyon light szal szerintem simán...
2012. júl. 17. 23:16
 2/6 A kérdező kommentje:

No prob - síkvidéki outis vagyok, errefelé elvétve van tartós emelkedő: min 120 km bármiféle dombság.

Eddig csak egy komoly hegyiversenyen indultam, a Hegyek Poklán. Ott mindenki szerint túl nagy volt a 42-21 (ez a legkisebb áttételem, perpill nem tudok fejleszteni rajta) - iszonyatos volt, pedig jó kondiban vagyok.:)

A fő kérdés az, hogy mennyire hasonlít a kékes csúcstámadás emelkedője a Hegyek Pokla nagy emelkedőjéhez. ha nem túl nagy a különbség, akkor a 18 km-es Kékes sem probléma. Ha húzósabb, akkor előbb fejlesztenem kell.

2012. júl. 18. 00:56
 3/6 anonim ***** válasza:

Más a jellege. A Kékes (nem tudom, hogy honnét indulsz) végig egyenletesen emelkedik Mátraházától.

A Pilismarót-Mexikó szakasz viszont enyhén indul, de a vége nagyon meredek. Nem látom értelmét, hogy 30-as pedálfordulattan kínozd magad.

2012. júl. 18. 08:37
 4/6 A kérdező kommentje:

Thanx! Pontosan ilyen infókra lenne szükségem.

Gyöngyösről mentem már biciklivel át a Mátrán (tizenévekkel ezelőtt), de Mátraházán csak átmentem - emlékszem viszont a Kékesre vezető leágazásra, és arra, hogy mennyire meredeken indul az is.

30-as pedálcsapásszámra egyáltalán nem vágyom, azért sem, mert a pörgetés híve vagyok - a hegyek Pokla is azért viselt meg, mert amúgy sem kényelmes a alacsony p.cs.sz., pláne erőből...

2012. júl. 18. 08:55
 5/6 anonim ***** válasza:

"ez a legkisebb áttételem, perpill nem tudok fejleszteni rajta)"

Én régebben a versenybringán a racsniból ki szoktam dobni a legnagyobb kereket és régebbi hulladékokból beraktam egy még nagyobbat és volt valami a 10-15 %-hoz is :)

"emlékszem viszont a Kékesre vezető leágazásra, és arra, hogy mennyire meredeken indul az is."

Csak ott a kanyarban olyan brutál meredek, meg a legvégén, közte simán lehet menni :)

2012. júl. 18. 18:37
 6/6 anonim ***** válasza:
Tavaly voltunk a kékesen (idén is tervezük) az országútim 42 - 18-al simán főlmentűnk!
2012. júl. 18. 23:17

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!