Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Ti használjátok fékezéskor az...

Ti használjátok fékezéskor az első féket?

Figyelt kérdés
Minden tárcsafék értékelésnél olyanokat olvasok hogy előre tett fel egy 180-asat hátra meg egy 160-asat. Hogy lehet rendesen fékezni az első fékkel vagy van vmi titka ennek? Eddig négyszer kényszerültem rá hogy bevessem az első féket is ( mert a hátsó v fék nem valami erős) és minden alkalommal csak a reflexeim mentettek meg a repüléstől...

2012. jún. 20. 22:40
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Először a hátsóval kell fékezni, utána (egy pillanat múlva) az elsővel, így lehet gyorsan megállni úgy hogy nem állsz fejre.
2012. jún. 21. 15:53
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Én nem vagyok ilyen szájbarágós gyógypedagógus, elmondtak mindent, tehát csak röviden: aki nem használja(ki) az első féket, az egy barom és fingja sincs a biciklizésről. Öreg taták között hallani ezt a baromságot, hogy ne használd az elsőt, mert fejreállsz :)
2012. jún. 21. 22:08
 13/23 anonim ***** válasza:
Nincs valami nagyon szupi fékem se elől se hátul, de tudom úgy használni a kettőt egyszerre, hogy időbe megálljak. Volt egy 2-3 hónapos időszak mikor csak első fékem volt és sosem estem előre. Egyszerűen érzem, hogy mikor hogyan mennyire kell húznom.
2012. jún. 21. 23:32
 14/23 A kérdező kommentje:
Ma voltam is bringázni. Végig az első használtam,egyszer-egyszer mindkét féket. Nagyon jól fogott, 40nél sem volt gáz. :D Most hogy már ennek a tudásnak is birtokában vagyok nem muszály rögtön 2 tárcsaféket beszereznem, elég csak az első, később mehet hátra is. (csak mert drága) :)
2012. jún. 21. 23:51
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

#12-nek

"Öreg taták között hallani ezt a baromságot, hogy ne használd az elsőt, mert fejreállsz :)"

Azért ne felejtsd el, hogy abban az időben, meg az én gyerekkoromban az első fék dörzsfék volt, ami néha minden átmenet nélkül blokkolt (ha a gumi mintázatába a fék gumija beleakadt)! Nem beszélve a többször ragasztott külső gumikról!

Nem is használta senki azt az első féket, minden bicikli kontrás volt.

Pár éve vettem egy MTB-ot, azóta nem tudtam megszokni a fékeket, az meg külön zavar, hogy állandóan fogni kell a kormányt a fék miatt! Kontrás biciklinél a kormány csak arra való volt, hogy el tudjak indulni és meg tudjak állni!

2012. jún. 22. 00:18
 16/23 anonim ***** válasza:

Hol tudják már a mai fiatalok...:D

Na jó én is csak 18 vagyok és én se mtudtam ezt:D De legalább már tudom, hogy miért volt úgy kiakadva a nagymamám mikor megtudta, hogy első fékem is van:D

2012. jún. 22. 00:29
 17/23 anonim ***** válasza:
fixis vagyok, az első és a hátsó féket 1800 forintból hoztam ki, és az egyik sem fog:P nah erre varjatok gombot:P
2012. jún. 22. 15:41
 18/23 anonim válasza:
igen azt kell használni mert ezzel kevesebb a féktáv a hátsó féket lassú megállásnál lehet használni de azt csak rorr időben kallhasználni
2012. jún. 22. 21:21
 19/23 anonim ***** válasza:

Ha csak lassitani kell akkor a hatsot hasznalom csak. Siman fekezni ugy szoktam h hatsoval lassitok es picit varok h lassuljon aztan nem engedem el es mellé az elso is. A hatso biztositj h lassabb tempoval alj meg es ne repulj elore az elso meg a biztos fekezest.

Csak az elsot akkor hasznalom ha hirtelen kell fekezni

2012. jún. 23. 12:29
 20/23 anonim ***** válasza:
Hát én nem tudom,de nem arra való a két fék ,hogy együtt fékezzek velük? Egyrészt hamarabb fogok megállni ,másrészt az eloszló erőhatás miatt lassabban fognak kopni.
2012. jún. 26. 08:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!