Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Milyen pozitív hatásai vannak,...

Milyen pozitív hatásai vannak, ha megtanulok elengedett kézzel tekerni?

Figyelt kérdés
A kérdésem meglehetősen hülyén hangzik, tudom. ezért nem kérek rá megjegyzést! De csak van valami előnye, nem? Nem akarok az utakon bohóckodni.
2012. jún. 15. 08:47
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
150 km után már jól esik az embernek felegyenesedni. Szerintem erre jó főleg. Meg pl. tudsz két kézzel orrot fújni, az övtáskádban/kormánytáskában pakolni, csokit bontani stb. Ezeket fél kézzel is lehet, de nehezebb.
2012. jún. 15. 22:45
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Más testhelyzet, szóval máshogy mozgatja meg az izmokat, de azért erre edzést nem lehet alapozni, mert váratlan helyzetekre nem tudsz elég gyorsan reagálni, szóval ha sokáig csinálod, előbb-utóbb bukás a vége vagy még rosszabb... nekem egyszerűen arra jó, hogy ha fáradnának a kezeim, akkor pihentetem kicsit őket, vagy ahogy fentebb írták, hátizsákban matatni, kardigánt fel/levenni, ilyesmi :)
2012. jún. 16. 10:36
 13/14 anonim ***** válasza:
Nekem máshol (is) fárasztja a combom, ha elengedett kézzel tekerek. Én gyakorlatilag akármennyit tudok menni, csak mondjuk főúton a kocsik között inkább megfogom a kormányt.
2013. júl. 12. 16:59
 14/14 Brain Storming ***** válasza:

# 11/13 - Valójában ez az értelme: ha az ember biciklizik, akkor az elsősorban a lábain keresztül hat a keringésére, a tüdőkapacitására, és elsősorban a lábizomzatára. Ha elengedett kézzel tekersz, ez az egyensúlyközpontodat dolgoztatja meg, de sokkal kevésbé hatékonyan, mintha egy korlátra állnál fel és ott egyensúlyoznál. A mozgó bicikli ugyanis olyan dinamikus egyensúlyi helyzetben van, ahol a forgó kerék az, ami egyensúlyban tart, és a törzs finommozgásai. Izomfejlődést tehát ne várj ettől. Ha sokat tekersz így, ez a normál tekeréshez képest sem fejleszt, esetleg az ülepedet is sokkal jobban nyomja az ülés, mert így az egész törzsed súlya nyomja a kis felfekvési felületet.

Az elengedett kézzel való tekerés hasznos a fen említett esetekben, vagyis amikor nem akarsz megállni egy olyan művelethez, amihez mindkét kezed kellene. A kerékpárversenyzőknél ez szinte alapkövetelmény, de ott a biciklik alapból rendesen ki vannak egyensúlyozva. Igaz, vannak olyan kerékpártípusok, ahol nem is próbálnának elengedett kézzel tekerni.

Az ilyen képességnek akkor van haszna, ha pl. villogni akarsz vele, de mivel ezt nagyon sokan meg tudják csinálni (egy normál biciklivel mindenkinek meg kellene tudni egy adott alapsebesség felett, mivel ez is jelzi, h a keró eleje rendesen össze van rakva, semmi sincs benne elgörbülve,stb.), így érdemes "fűszerezni" vmivel, pl. ha már úgy tudsz kéznélkülizni, hogy közben olyasmit csinálsz, amihez két kéz kell, az már látványos is: pl. három labdával zsonglőrködni, vagy hímezni, felolvasni, stb... ):o)

2013. szept. 26. 18:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!