Torna pozitív hatásai?
Nem edzi a szívet, nem edzi a tüdőt, nem edzi a vérkeringést, nem segít az anyagcserén, (engem) nem nyugtat, nem javítja az állóképességet; összességében elmondhatom, én semmi hasznát nem éreztem.
Csak a mozgásszervrendszernek (lehet) jó, de az csak egy dolog a szervezetben...
Most csak tornázni van lehetőségem, itthon csinálok gyakorlatokat, amelyeket gyógytornákon megismertem. Az erősítő gyakorlatokat favorizálom. Viszonylag sok gyakorlatot csinálok, és 20 percig tudom magam dolgoztatni, ami itthon, egyedül nem semmi.
A hatása viszont semmi.
Jártam.
Enyhe gerincferdülés.
Örülök, ha van 20 percem. De mit lehetne többet?
Fogyni egyáltalán nem akarok, erősödni csak egy kicsit.
Az egészség a célom. Egész nap ülünk, és A-ból B-be is jármű viszi a díszes hátsó felünket. Tehát egy átlagos napon alig mozgunk valamit. Ezt megérzi a szívünk, végkeringésünk, tüdőnk, idegrendszerünk és még lehetne sorolni.
S ha valaki nem kövér, még nem jelenti azt, hogy nincs gond.
Szóval egyszerűen nem akarok 40-50 évesen már sok egészségügyi problémával rendelkező nyamvadt valaki lenni, aki nem bírja a gyermeknevelést se.
Azon kívül a hátammal is foglalkozni kell, ellenkező esetben fájni fog. A gerincferdülés már csak ilyen.
Kocogni, úszni, bringázni szoktam. Ezek sok dologban segítenek, ha nem túl ritkán csinálom őket.
De amikor nincs lehetőségem, marad a torna.
Egyébként 19/L vagyok.
Az ember lelkileg, agyilag is frissebb, ha tornázik, könnyebben koncentrál. Régebben előadásokon majdnem elaludtam, amikor nem mozogtam, és amióta mozgok, azóta jobban oda tudok figyelni és nem kerülget az álmosság se annyira. Ez egyébként a szociális kapcsolatokat is érinti, mert ha frissebb vagyok, könnyebben kommunikálok másokkal is.
És valamelyest a fizikai erőnlétet is fejleszti a kevés torna is azért, kevésbé fárad el az ember bizonyos gyaloglás, cipekedés után.
Én ezeket tapasztaltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!