Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Outira könyöklő, sprintben...

Linkoln kérdése:

Outira könyöklő, sprintben jobb vele menni?

Figyelt kérdés
(20-30kilóméter, mint az időfutamon)
2012. jún. 7. 17:56
 1/8 A kérdező kommentje:
trehát növeksyik a hatékonyság?
2012. jún. 7. 18:11
 2/8 anonim ***** válasza:
Mit tippelsz, a profik miért használják időfutam versenyeken?
2012. jún. 18. 00:57
 3/8 A kérdező kommentje:

Jó azt értem, csak azért kérdem mert outikon alig látni, tényleg nagyon ritka, de nekem gyakran jólesne rákönyökölni, de alig lehet kapni is, miért?

Vagy a tour de francen miért nem teszik fel?

2012. jún. 18. 10:34
 4/8 anonim ***** válasza:
Azért, mert versenyen tilos vele bolyozni... vagyis nem vagyok otthon a mai versenyszabályokban, de úgy tudom, hogy ezért. Régen a triatlonisták használtak főleg ilyet, amikor még nem szabadott triatlonban bolyozni. Utána csak rövidebbet engedtek, ami nem lóg túl a kormányon. Lényeg, hogy én nem szoknék hozzá a helyedben, de te döntöd el.
2012. jún. 18. 11:21
 5/8 Brain Storming ***** válasza:

A könyöklővel kényelmesebb a tekerés és hatékonyabb is, de ahhoz külön be kell állítani az ülést.

A könyöklővel nemcsak a légellenállás csökken (akár 30%-al is), hanem a pedál taposásának hatékonysága is, ugyanis a nagy farizom jobb előfeszítettsége miatt plusz erőt szolgáltat; az karok is feszesebben tarthatók, így szinte ráhúzzák az ember testsúlyát a pedálra.

Könyöklővel a megszokott sebességhez még 2-3-4 km/h-t is feljebb lehet tornászni, vagy még többet.

Azt egyáltalán nem értem, hogy mit pánikolnak a könyöklők miatt, és pláne nem, hogy miért tiltják. Könyöklővel épeszű ember nem bolyozik, mert ott értelmét veszti - akkor egyszerűen átfog a normál kormányra. A könyöklő használata semmivel sem teszi instabilabbá a tekerést.

Sajnálatosan sztem ész nélkül hoztak egy hülye szabályt anélkül, h egyáltalán felmérték volna, hogy statisztikailag milyen gyakorisággal okoznak könyöklősök bukásokat... arról nem szól a fáma, hogy a nem könyöklős eszetlen bolyozásban mennyi bukás történik. Aki meg egyedül menné a saját tempóját kényelmesen, azt meg ilyen idétlen, megalapozatlan szabályok miatt szekálják.

Másik dolog, hogy aki tud könyöklővel menni, az éppen olyan jól és biztonságosan tud menni könyöklővel, mint azok, akik nem használnak.

2013. máj. 9. 20:36
 6/8 A kérdező kommentje:

Kössz :D Ilyen választ vártam. Hihetetlen de épp most szántam el magam egy hete a könyöklőre. Meg is vettem, meg is jött, fel is tettem, és be is jött. :D

Nagyon ott van. Nem is hittem volna de alsó fogásnál mélyebben van vagy 4 centivel, viszont ezzel is tudom tartani majd egy órán át a fogást hatékonyan :)

2013. máj. 9. 21:34
 7/8 Brain Storming ***** válasza:

Én nem értem, h sok outis miért idegenkedik tőle. Tény, h egy profi fékváltókaron van olyan fogás, ami elég határozott és nagy felületű ahhoz, hogy rendesen rá tudja húzni magát az ember a pedálozásra, de már egy alap könyöklő, ami pár ezres tétel sokkal többet jelent, a fékváltókarok árából meg komplett biciklit lehet venni.

Persze ha testméretre csináltatott vázzal meg hasonlóan beszerzett alkatrészekből megy az ember, akkor is hatékony az erőátvitel, de nem mindenki milliomos, nem mindenkinek veszik meg térítik a cuccokat, meg van az embernek más hobbija is, mint a tekerés, még ha komolyan is csinálja :)))

Tény az is, h meg kell szokni, de az alábbi példád is mutatja, h akinek van érzéke már a tekeréshez, az azonnal felismeri a hatékonyságot.

Csak így tovább!

2013. máj. 14. 03:04
 8/8 A kérdező kommentje:

Első távon rekordot mentem :D Pedig már tavaly július vége óta nem mentem a rekordom közelébe sem..

Csak ajánlani tudom. Fékváltókaros fogás is jó hogy ott van, nem szeretek órákat egy fogásban tekerni, de a könyöklő az aduász. Mindenki aki olvassa és érdekelt a könyöklőben szerintem próbálja ki. Csak kicsit előrébb kell tolni a nyerget meg emelni kb 1 cm-t.

2013. máj. 14. 08:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!