Vannak nyeregcsövek amik kicsit hátrébb állítják az
ülést, így a pedál előrébb kerül, ez nem hátráltat
a tekerésben? Tehát hogy a jobb, ha a pedál felett előtt
mögött ülök?
Akkor jó, ha vízszintesen álló hajtókaroknál az elől lévő térded a pedáltengely fölé esik.
2012. jún. 5. 14:54
2/7 A kérdező kommentje:
A térdem úgy egészében? Tehát a térdem középpontja? vagy a legávolabbi pontja?
2012. jún. 5. 17:09
3/7 anonim válasza:
A térdkalácsod eleje. Tehát ha egy nehezéket madzagon a térdedhez szorítva lelógatsz, akkor pont a tengely mellett menjen el.
Amúgy vannak itt is azért egyéni különbségek, azt az 1-2 centit már ki kell tapasztalni. Ez az alapbeállítás, de lehet, hogy valakinek egy kicsivel arrébb jobb lesz. Azt is mondják, hogy hátrébb ülni valamivel kényelmesebb, előrébb ülni valamivel hatékonyabb.
A nyerget lehet előrébb-hátrébb tolni a nyeregcsövön, az enyémen még skálabeosztás is van. Az általad linkelt képen is láthatod, hogy van egy hosszú vízszintes szakasza a nyeregcső "vasának" alul.
2012. jún. 5. 18:16
4/7 A kérdező kommentje:
Jah tudom a nyeregen van skála nekem is de lághátra bbehúztam, egy picikét kisebb a váz hossza a magasságomhoz és azzal kompenzáltam meg egy hosszú stucnival.
Előrébb ülni hatékonyabb? Miért?
2012. jún. 6. 11:13
5/7 anonim válasza:
Az, hogy előrébb-hátrébb, nagyban függ a képességeidtől, a váz felépítéstől is. Triatlonisták pl. azért is ülnek előbbre, mert az amúgy is futáshoz "tervezett" izomzatuknak az kedvez. Aki izomból nyomja, ők hátrébb ülnek, de persze alapelvnek a térdes példa teljesen jó. Ki kell tapasztalni, hogy neked hogyan szimpatikus, és úgy használni.
2012. jún. 18. 01:01
6/7 A kérdező kommentje:
Egy picit mintha hátrébb csúsztatva jobb lenne, nem kényelmesebb! hanem jobb, úgyérzem hogy erőteljesebben tudom taposni a pedált.
2012. jún. 18. 10:33
7/7 Alex Fly válasza:
Hátrébb ülve nagyobb erőt lehet kifejteni, előrébb tolt nyereggel viszont jobban lehet pörgetni (sprinter helyzet). Egyéntől függ, hogy nagy áttétellel izomból vagy könnyebb fokozatban magas csapásszámmal szeret tekerni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!