26"-er VS.29"-er. Melyik a jobb? Melyiknél milyen előnyöket lehet felhozni? Ti melyiket választanátok?
Nos uraim, ahogy ígértem elhoztam, véleményezem.
Ma dél előtt elmentem a gépért, egy Merida Big Nine tfs 300d-ért. Első pillanatban ahogy beléptem az üzletbe rögtön kimagaslott a többi bringa közül és kb. ennyi volt csak a reakcióm: ejha, ez tényleg nem kicsi:)
Ezt követően leakasztották nekem a "szögről" és végre rátehettem a hátsóm. Gyors méretezés és már azon eszméltem, hogy a próba körömön vagyok. Furcsa érzés volt, magasan ültem. Olyasféle érzésem volt, mintha egy személy autóból átültem volna egy terepjáróba. Nos gyorsan leteszteltem a váltót, fékeket koptattam egy kicsit és fizettem és már mentem is haza h rákészüljek egy rövidke köre. (Sajna éjszakás voltam s már alig vártam az ágyat, de a bringám jobban szóval... :) )
Nos ami lényeges különbséget éreztem egy 26-ossal szemben, az az volt ahogy az akadályokat vette a szekér. Dobra fel nem kellett annyira megerőltetném magam, szépen egyenletesen mászott, gödrök felett egyszerűen átsiklott, érezhetően magabiztosabban mozgott a terepen mint egy 26os.
Manőverezésnél az az érzésem volt, nem tudom, hogy kerékből vagy csak a váz geojából adódóan,hogy nem az a fordulékony fajta, de ahogy telt az idő egy az érzés egyre inkább halványodott s amint ezt megszoktam, már abszolút úgy kezeltem, mint a régi kis 26osom. Hogy nagy szavakkal éljek A testem része lett a bringa:)
Ha kacérkodsz a 29es gondolatával menny keress egyet, ülj rá, próbáld ki és bele fogsz szeretni. Maga biztosabban fogod vele venni az akadályokat.
Remélem hasznos, vélemény tudtam írni, kb 2 órát aludtam csak és eléggé kótyagos vagyok még:)
A kerékpáromhoz, kaptam két lámpát, csengőt, kulcstartót kulaccsal valamint 4 db sárga macskaszemet. Csengőcském kicsit nem tetszett, de azért kaptam, mivel munkámból kifolyólag mutassak példát az embereknek:P
Ja amit még el felejtettem írni, haza felé úton még az is megbámulta a szerzeményem, aki szemmel láthatólag nem egy "bikefun". No és aminek még örültem, hogy a kis városkában ahol lakom ez a 2. 29-es.
Képeket is készítettem, de nem a legjobban lettek, mivel már betettem a garázsba a bringát mikor eszembe jutott, hogy azt is kellene, de pótolni fogom majd később jobbakkal:) Ha valamire kíváncsiak vagytok kérdezzetek, mert hirtelen ennyi jutott csak eszembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!