Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Az én 177 cm-es magasságomhoz...

Az én 177 cm-es magasságomhoz nagyon nagy lenne egy 21,5" bicikli?

Figyelt kérdés

2012. máj. 24. 19:40
 1/5 claidheamohmor ***** válasza:

fáradt vagyok, nem gépelek sokat: [link]

Igen, nagy. Bár fél colosat még nem láttam, de mivel sok minden van, amit nem láttam még, biztos van ilyen is.

Mindenképp kisebb kell, mert ha magasságban még jó is lesz, valószínűleg hosszú lesz (egyenes kormányt alapul véve, és hosszú stucnit könnyebb találni,mint rövidet, amivel lehetne kompenzálni.

(ez csak az én véleményem)

2012. máj. 24. 20:30
 2/5 anonim ***** válasza:
A váz magassága szinte semmit sem mond. Nekem volt 18"-as, amelyik rövidebb volt a 16" (15.5") colos váznál.
2012. máj. 25. 10:40
 3/5 anonim ***** válasza:
nem inkább a lábad hosszától függ a váz? én úgy tudom.
2012. máj. 27. 16:46
 4/5 claidheamohmor ***** válasza:
Nem csak a láb hosszától. A váz ugyan fix magasságú, de a nyeregcső lejjebb vagy feljebb állításával jól lehet kompenzálni. A felsőtest hossza és ehhez a felső vázcső (relatív) hossza szerintem inkább mérvadó, itt viszont csak a stucni hosszával lehet operálni. Fontos a kormány kialakítása is (egyenes, hajlított, országúti, komfort, stb.), meg lehet választani a stucni magasságát és állásszögét. E két utóbbit az állítható szögű stucniknál lehet változtatni, fix esetén nyilván cserélni kell. A linkelt táblázatban megadott értékek nagy általánosságban azért megállják a helyüket.
2012. máj. 27. 18:32
 5/5 anonim ***** válasza:
Szerintem: PRÓBA, PRÓBA és PRÓBA! Márha van rá lehetőség. Persze claidheamohmor véleménye azért remek irányadó, és az a táblázat is jó kiindulásnak. Ám a görnyedéstűrő képességedtől is függ a dolog, no meg a vázgeometriától, a kerékmérettől stb. Én 178 cm vagyok, és jelenleg egy 18 collos montit hajtok. Nagyon jó tekerős pozícióban ülök rajta, de hosszabb menet után igencsak elfárad a hátam. Pedig már rövidebb és meredekebb stucnira is váltottam. Volt 20 collos montim, no az tényleg nagy volt, úgyhogy a 21,5 coll szerintem mindenképpen nagy Neked. Viszont a minap kipróbáltam a kedvesem nemrég kapott csajszi vázas montiját, ami ráadásul 15 collos. Miután beállítottam a megfelelő nyereg-pedál távolságot, olyan meglepően kellemes és kényelmes pozícióban helyezkedtem el rajta, hogy alig akartam leszállni róla. Ráadásul a hajthatóságon sem éreztem jelentős különbséget. Most hétvégén meg egy 29-es kerekű montival volt szerencsém menni, és annak ellenére, hogy L-es volt a váz, sokkal felegyenesedettebb (és kényelmesebb) helyzetben ültem rajta, mint a saját bringámon. Szóval: PRÓBA, PRÓBA és PRÓBA!!! :)
2012. máj. 31. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!