Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Trekking bringába MTB kereket?

Trekking bringába MTB kereket?

Figyelt kérdés
Először is leszögezném, nem igazán értek a témához, és lehet, hogy hülyeség: Van egy Altrix x2 bringám ( [link] ) és mivel mostanában nagyon megkedveltem a terepbiciklizést, arra gondoltam, hogy veszek hozzá erre alkalmas kerekeket. Még csak egy defektem volt vele 2006 óta, és az is aszfalton, de nem szívesen használom így terepen. Így ha terepezni akarnék, át tudnám cserélni. Persze nem dirtre használnám, maga a bringa sem arra való, csak bátran mehessek, és ne féljek a defekttől. Szerintetek van ennek értelme?
2012. máj. 11. 18:52
 1/3 anonim ***** válasza:
A villában elfér a monti gumi? Terepen a defekt meg az akácon meg a királydinnyén múlik, nem sokat tehetsz ellene. Esetleg veszel méregdrágán defektálló külsőket vagy folyadékot használsz, vagy naponta ragasztasz :)
2012. máj. 11. 22:48
 2/3 claidheamohmor ***** válasza:

Most hirtelen nem vágom: 26"-os kerékméret? De mindegy is, akármilyen, veszel két megfelelő terepgumit, esetleg félterepet és csókolom...

Olyan 4500-5000 forinttól lehet kapni defektvédelemmel ellátott terepgumikat. Ettől olcsóbb megoldás, ha tartasz magadnál defektjavításhoz szükséges eszközöket. Ez nálam úgy néz ki, hogy: pótbelső (legalább egy), gumiragasztó készlet (biztos, ami biztos alapon van nálam, de nem szoktam az út szélén ragasztani, csak cserélem a belsőt, ragasztani meg akkor, ha van hely és idő, ált. otthon), gumileszedő készlet (2-3 darab; most már fém, mert párszor szívtam ismerőseim Kenda gumijaival, elég szűkek és műanyag szerszámmal nem jött le), ha anyás rögzítésű tengelyed van, akkor villáskulcs (ezt meg kell nézni, milyen kell, 14 vagy 15 elöl, 15 vagy 16-os hátul). Ha gyorszáras mindkét agy, nem kell kulcs. Ez soknak tűnik, de nekem ez, plusz egy pár cérnakesztyű, egy géptörlő rongy, egy küllőkulcs, láncbontó, és imbuszkészlet/zsebszerszám társaságában egy 15x10x8cm-es nyeregtáskában. És kell egy minipumpa. Ezeket vázhoz rögzíthető konzollal adják. Bemész a kerékpárszaküzletbe, legolcsóbb terepkülső 1500, legolcsóbb pótbelső 550/db, acél gumileszedő 150 Ft.-/db, Tip-Top ragasztókészlet 700Ft.-/db, legolcsóbb egyutas minipumpa, amivel felfújhatod annyira, hogy elérsz a benzinkútig, de legalább nem kell tolni hazáig, 700/db Ez eddig 6000 forint + teszkós villáskulcs-készlet 700 Ft.-, ez azt jelenti, hogy a jelenlegi gumikkal együtt van két készlet külsőd, két készlet belsőd, és cuccod ahhoz, hogy bárhol elháríts egy defektet, és otthon megragaszd a lyukas belsőt.

Szóval a defekttől nem kell félni :D

2012. máj. 12. 16:25
 3/3 claidheamohmor ***** válasza:

...és amit az emberek el szoktak hanyagolni, az az a nagyon fontos dolog, hogy a kerekek mindig legyenek az előírt üzemi nyomásra felfújva! Ezzel meg lehet előzni a felütéses defekteket, de néhány, az úton heverő kis bizbasz sem áll bele olyan könnyen. Valamint így a külső élettartama sem fog drasztikusan csökkenni, mintha mindig laposan jársz vele. Ezt MTB esetében a benzinkútnál tudod ellenőrizni, de még jobb otthonra egy műhelypumpa, ilyet már 4-5000 körül veszel. (én a hervisben vettem 2 éve, nyomásmérős, alumínium, akciósan volt 4000, 8 bar-ra fújom vele az országútimat)

A cuccokat nem muszáj egyszerre megvenni, veszel két rücskös külsőt terepezéshez, meg egy olyan tip-top készletet, amiben van két műanyag gumileszedő, ez az alap (meg villáskulcs, ha kell, kotorsz egyet a garázsból), meg kerítesz valami pumpát, hogy ne jöjjél zavarba.

Ennyi.

2012. máj. 12. 16:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!