Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mi lehet a baj? (kantiveller fék)

Mi lehet a baj? (kantiveller fék)

Figyelt kérdés
Számtalan fékbetétet kipróbáltam már, de egyik sem akar normálisan fogni a felnin.Megfelelő beállítás ellenére is csak egy bizonyos lassításra képes de hirtelen fékezésre nem. Az jutott még eszembe , hogy nem -e a felni széle van már nagyon szétfékezve? Ez mennyire lehet valószínű?
2012. ápr. 7. 20:18
1 2
 1/11 claidheamohmor ***** válasza:
Cantilever. Látatlanban nem lehet válaszolni erre. Egyébként a fékezésnél nem szabad blokkolnia a keréknek. Mennyire elégtelen a fékhatás? Biztos, hogy jól van beállítva? Amúgy a régi, olcsó cantis fékek fékhatása elmarad a V-fékekétől, ha nagyon fánton-fánt, elvileg kicserélheted olyanra, a felfogatásuk egyezik. (egyébként az egyre divatosabb mai cyclocross biciklikre is cantis fékeket szerelnek, a nagyobb sártűrés miatt)
2012. ápr. 20. 04:28
 2/11 claidheamohmor ***** válasza:

(és mert a húzásaránya egyezik a patkófékkel, ezért országúti fékkarral is lehet használni.)

A te esetedben mégis azt mondom, cserélj v-fékre.

2012. ápr. 20. 04:32
 3/11 claidheamohmor ***** válasza:
(...eh, fáradt vagyok) ha v-fékre cserélsz, fékkart is cserélned kell, erre figyelj.
2012. ápr. 20. 04:34
 4/11 A kérdező kommentje:

na el sem hiszem ezen az oldalon tudnak válaszolni is?! D

Köszi , hogy megtetted! Kérdésedre válaszolva , a fékhatás annyira gyenge , hogy éppen csak fog , lassít. Szerintem csak azért tudok megállni mert csak 60 kg vagyok -e fölött szerintem esélytelen lenne. Azt nem akarom , hogy blokkoljon a kerék , de ettől normálisabban kéne fognia és egyik fékpofával sem akar működni ezért is gyanakodtam a felni szélére.

Igazából hátul a pillangókat cserélni is kéne mert eléggé ki van kotyósodva és mozog elég szépen. A V fékre én is gondoltam ,de ez egy 15 éves bicaj, régi műanyag fékkaros , ha mindent kicserélnék így rajta akkor árba ott tartanék , hogy veszek majdnem egy komplett biciklit. Azért köszi , hogy írtál!

2012. ápr. 21. 08:04
 5/11 A kérdező kommentje:
Ja és a beállítás 1000% , hogy jó!
2012. ápr. 21. 08:06
 6/11 claidheamohmor ***** válasza:
Ok, akkor tényleg csak annyi van, hogy a cantis fékeknek eleve gyengébb a fékhatása (biciklis fórumokon néztem, mások is panaszkodnak rá), tehát akkor talán a v-fékre váltás segíthet. Nézegettem az árakat, gagyi alkatrészből kijönne vagy hat-nyolcezerből (első-hátsó + fékkarok), de a gyenge minőségű cuccokkal mindig sokat lehet szívni, úgyhogy akkor inkább valami használt, jó minőségű közép-felsőkategóriás cuccot vennék. A fékpofák kompatibilisek, azon lehet spórolni pár száz forintot. Esetleg hátha beír valaki valami jobb ötlete, nekem most csak ennyi jut eszembe :)
2012. ápr. 22. 00:51
 7/11 claidheamohmor ***** válasza:
persze tényleg a fene tudja, hogy megéri-e csereberélni, mert akkor már valami -akár használt, de jó állapotú- másik biciklit is nézhetsz, néha ki lehet fogni jókat. Teszkósa ne vegyél, 19999-29999.- forintokért azok általában csak biciklinek látszó tárgyak :P, de nem sok mindenre valók (főleg a harmincezer forintos össztelósok).
2012. ápr. 22. 00:54
 8/11 claidheamohmor ***** válasza:
ja, nem hiszem, hogy a felni lenne a hibás - amúgy alufelni, ugye? (a régi bringámon krómozott acélfelni volt, na, ezen tényleg nem fognak úgy a fékek, pláne esőben, de az aluval más a helyzet)
2012. ápr. 22. 00:57
 9/11 claidheamohmor ***** válasza:
Kultúra off. Ülj le, egyes :)
2012. ápr. 22. 00:59
 10/11 claidheamohmor ***** válasza:
hoppá. ezt az utolsót nem ide szántam, bocs :)
2012. ápr. 22. 01:17
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!