Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Főúton való bicózáshoz mi a...

Főúton való bicózáshoz mi a követelmény láthatósági mellényen kívül?

Figyelt kérdés
Egyik településről szeretnék menni a másikra, és elég forgalmas az út. Mi az amiért a rendőr szól?
2012. márc. 13. 07:38
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
Lámpa elöl hátul, nálunk (falun belül) ezért büntetnek.
2012. márc. 13. 08:24
 2/41 anonim ***** válasza:
A kerékpár kötelező felszerelései is kellenek: elöl-hátul fényvisszaverő és lámpa, ha egy mód van rá, küllőprizma is legyen és fogjon mind a két tengelyen a fék. No és persze nem árt, ha azon a főúton lehet kerékpározni, nincs kitéve a szokásos kettős vagy hármas tiltó tábla.
2012. márc. 13. 08:42
 3/41 anonim ***** válasza:
A kerékpáron elöl hátul legyen lámpa, plusz fényvisszaverő prizma is legyen a lámpa mellett. Legyen működő képes mindkét féked.
2012. márc. 13. 10:23
 4/41 anonim ***** válasza:
3%
A visszapillantó is ötelező
2012. márc. 13. 14:54
 5/41 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy a kerékpárra kötelező a visszapillantó tükör?
2012. márc. 13. 15:25
 6/41 anonim ***** válasza:
én úgy tudom ,hogy az.
2012. márc. 13. 18:16
 7/41 Alex Fly ***** válasza:
100%

tükör nem kell. Ami viszont igen:

- elöl fehér, hátul vörös fényű lámpa (tiszta időben 150m-ről látható)

- hátra vörös, nem 3szög alakú prizma

- legalább az első keréken legalább egy borostyánsárga -mindkét irányból látható- fényvisszaverő (küllőprizma)

- 2, egymástól függetlenül működtethető fék

- csengő

- lakott területen kívül éjszaka fényvisszaverő ruházat (kukásmellény)

- ha max 40 km/h helyett max 50 km/h-val akarsz haladni, akkor fejvédő

2012. márc. 13. 19:57
 8/41 anonim ***** válasza:
ez egy vicc, én nagy ívbe sz@rom le, egy prizma vagy lámpa nincs rajt, nem fogok a versenybringámat ilyen ocsmányságokkal teleaggatni...
2012. márc. 13. 20:54
 9/41 anonim ***** válasza:
Akkor fizess, ilyen egyszerű.
2012. márc. 13. 23:33
 10/41 anonim ***** válasza:

Jaja, a múltkor megvágtak egy ismertebb versenyzőt is edzés közben, mert nem volt lámpája. Ez olyan dolog, hogy ha közúton akarsz menni a bringáddal, akkor bizony kell rá a pilács meg az összes többi. Ha ez nem tetszik, menj vele pályára, vagy akaszd fel a falra és gyönyörködj benne.

És a rendőrök sem viccből szívatják emiatt a bringásokat, mindenki hallott már olyanról, hogy kivilágítatlan bringást csaptak el kivilágítatlan úton, aki meg autózik is, az találkozhatott már ilyennel, és tudja, mennyire veszélyes. Én se szoktam éjszaka tekerni városon kívül, de volt már, hogy műszaki hiba, ez-az miatt nem értem haza sötétedésre, és nyugodtabb voltam attól, hogy ki voltam világítva.

2012. márc. 14. 01:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!