Főúton való bicózáshoz mi a követelmény láthatósági mellényen kívül?
tükör nem kell. Ami viszont igen:
- elöl fehér, hátul vörös fényű lámpa (tiszta időben 150m-ről látható)
- hátra vörös, nem 3szög alakú prizma
- legalább az első keréken legalább egy borostyánsárga -mindkét irányból látható- fényvisszaverő (küllőprizma)
- 2, egymástól függetlenül működtethető fék
- csengő
- lakott területen kívül éjszaka fényvisszaverő ruházat (kukásmellény)
- ha max 40 km/h helyett max 50 km/h-val akarsz haladni, akkor fejvédő
Jaja, a múltkor megvágtak egy ismertebb versenyzőt is edzés közben, mert nem volt lámpája. Ez olyan dolog, hogy ha közúton akarsz menni a bringáddal, akkor bizony kell rá a pilács meg az összes többi. Ha ez nem tetszik, menj vele pályára, vagy akaszd fel a falra és gyönyörködj benne.
És a rendőrök sem viccből szívatják emiatt a bringásokat, mindenki hallott már olyanról, hogy kivilágítatlan bringást csaptak el kivilágítatlan úton, aki meg autózik is, az találkozhatott már ilyennel, és tudja, mennyire veszélyes. Én se szoktam éjszaka tekerni városon kívül, de volt már, hogy műszaki hiba, ez-az miatt nem értem haza sötétedésre, és nyugodtabb voltam attól, hogy ki voltam világítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!