Vásároltam ma egy biciklit Angliában, de nem elég, hogy fordított a közlekedés, még a fékkar is fordítva van. Alap esetben a jobb oldali a hátsó a bal pedig az első. Ha megcserélem a két fékkart úgy megoldódik a gondom?
Alap esetben a jobboldali az első, de mindegy.
Csak kevés olyan kar van(Avid pl), ami jobbos-balos, ha a tiéd nem ilyen, akkor jobb, ha a bowdeneket cseréled a fékkarban, nem pedig a fékkarokat, mert akkor fejjel lefelé lesznek. Úgy is működik, csak nem túl szép.
Egyébként a bowdeneket nem nagy kunszt megcserélni, ki lehet akasztani és ha a finombeállító csavarok megfelelő pozícióban vannak simán kiveszed és átrakod a másikba.
Egy kis segítség:
E? A kérdezőnek van igaza, Magyarországon tényleg jobbra szokták tenni a hátsó váltó karját és a hátsó féket, balra pedig az elsőket. Kivétel ez alól a kontrás bicikli, azon hol jobbra rakják a első féket, hol balra, láttam ilyet is, olyat is.
A fékkarokat tényleg nem érdemes szerintem kicserélni, a bovdent nézegessed kicsit, hogy hogyan van beakasztva, azt simán ki tudod cserélni. Segít, ha addig kiakasztod a fék gyorskioldóját, úgy több lesz a mozgástered.
Persze könnyen föl lehet cserélni, de nem érdemes: ha jobbkezes vagy, célszerűbb úgy, h jobb oldalon legyen az elsőfék!
(hiszen az a fő fék, és azt fontos, h precízen tudd adagolni)
Saját építésű biciklit is mindig így szerelek magamnak: ennek nem a bal oldali közelekedéshez van tehát köze, hanem a praktikumhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!