Kerékpározás/futás előtt milyen ételt/italt érdemes fogyasztani?
Ilyen időjárás mellett még mindegy.
Ha a nyári 40 fokban kérdeznéd ezt egy egész napos kerékpártúra előtt, akkor azt mondanám, hogy izotóniás italt igyál (irdatlan sok üres tea vagy víz ivásával fel lehet borítani a szervezet ionháztartását. Tapasztalataim szerint 4-5 liter után már érezni a különbséget, persze az életveszély innét még messze van, ahhoz komoly kitartás kell.)
Nem kell ragaszkodni a bolti izotóniás porhoz, az is segít, ha egy ici-pici konyhasót teszel az italodba (én egy csipetnyit szoktam fél literenként tenni). Nincs olyan precízen kiszámolva, de a víznél jobb. Amire még vigyázni kell, az a cukor aránya, 4-7% között jó, a bolti üdítőkben túl sok van, a gyümölcsleveket is hígítani kell.
he he, jól írtad zoligyerek, nem kell drága izótoniás xarokat, meg pezsgőtablettákat inni,
Bringázás előtt reggelire 1pár virsli, előtte B6 vitamin tabletta 60mg, kaja után 2-3Dl.multivitamin ital , /cukormentes, gyümölcsből készült, min50%os/, indulás előtt egy rostos+mézes Danone joghurt, vagy ha nincs 1banán, és mehet a túra 40km.ig.
Menet közben lúgos 8,2Ph.jú Thermál vizet iszok, ha nincs , vagy elfogy sima mentes ásványvíz is jó.
A szénsavasat mellőzzük,a sör jöhet, pl. én dobozos citromos Gössert választom, ez a melegben jól oltja a szomjat, és csak 2%alkohol tartalmú.
Vagy ha Szentandrásra beérek, 34km.akkor a sörfőzdében +kóstolom a meggyízű, szilva ízesítésű, /valódi gyümölcsökből, készült. aroma+cukor mentes/, házi sört, 1-2pohárral, ez ad némi kalóriát és energiát is a szervezetnek, viszont nem terheli a vesét, alkohol tartalom, 3,6%, szénsav is csak módjával van benne.
Ezután jön az ebéd, egy kis adag pacal, vagy zuza pöri,/nem hizlal/ és jöhet a visszaút, immár közúton gát helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!