Letört vázcsonkot (alumínium) meg lehet hegeszteni?
Figyelt kérdés
A biciklim (Mongoose Tyax) vázcsonkja letört, közvetlenül a hegesztés felett. A váz alumíniumból (6061) van. Meg lehet ezt hegeszteni? Budapesten hova érdemes fordulni ilyesmivel?
Alumíniumot lehet hegeszteni, csak külön ahhoz értő hegesztőt kell keresni. (ha nem lehetne, hogy raknák össze az alu vázas bicikliket?)
A hegesztés végeredménye függ az anyagtól, a hegesztéstől, a törés jellegétől, de talán még hegesztéssel is olcsóbban jössz ki, mint egy új váz (viszont nem is lesz ugyanolyan már).
2012. jan. 21. 07:17
3/42 anonim válasza:
Igen, valószínűleg nem éri meg meghegesztetni, csak ha valami űberdrága, nagyon profi, vagy ritka váz az alany.
"alumíniumot nem lehet hegeszteni"
Aha, akkor a pl. biciklivázakat, hogyan építik? Egymás mellé teszik az elemeket és megkérik, hogy forradjon össze? :D
2012. jan. 21. 09:14
4/42 anonim válasza:
Hát én már javíttattam 1-2 alu bizbaszomat (pl. hajtókart, de vázat még nem) olyan fickóknál, akik ezzel foglalkoznak évek óta, de méretváltozás mindig jelentkezett. Egy acélvázat nagyságrenddel könnyebb javítani :)
2012. jan. 21. 19:46
5/42 kukuri válasza:
Természetesen meg lehet hegeszteni. És ehhez megfelelő eszköz szükséges. Én lehet egy komojabb autójavító műhelyben érdeklődnék. Ott biztos van ehhez való hegesztő. De nem olcsó a mutatvány. Tehát ez a bicikli árától erősen függ. Bár gondolom egy olyan bicikli ami alu vázas eleve nem olcsó.
Az alu hegesztésnél az a gond hogy először az alu oxidot kell áttörni és csak utána lehet az alumíniumot. És lényeges különbség van a kettő olvadáspontja között.
2012. jan. 22. 11:57
6/42 anonim válasza:
Lehet, írj be valami olyasmit a gugliba, hogy 'Máriusz hegesztés', láttam képet szériahibás speci demo hegesztéséről, profin nézett ki. Remélem nem bánja, ha csinálok itt neki egy kis reklámot:)
2012. febr. 14. 01:12
7/42 A kérdező kommentje:
Kösz mindenkinek a válaszokat! Találtam műhelyt (aluhegesztes.hu, Máriuszt is néztem, de Halásztelekre az eljutást nehezen tudtam volna megoldani), de ők azt mondták, csak a vázat veszik át, hogy ne legyen útban/ne sérüljenek az egyéb alkatrészek. Én meg bringát ilyen szinten szétszedni nem tudok, úgyhogy inkább bevittem egy bringaszervizbe, ott megoldották az egészet szétszedéstől összerakásig (ők is külön műhellyel csináltatták a hegesztést). 2 hétbe és 11 ezer forintba került, reméljük, kitart :)
2012. febr. 23. 13:00
8/42 anonim válasza:
Kerékpárvázat tudok hegeszteni argon védőgázassal. Nem egyet kellett már ilyenformán javítanom.
2014. máj. 1. 11:57
9/42 anonim válasza:
Hozzám ha elhozzátok Óbudára, akkor 1 nap alatt meghegesztem, akár meg is lehet várni. 205877459
2014. máj. 1. 11:59
10/42 anonim válasza:
A telefonszámos beíráshoz tartozik, hogy néhányan kérdeztétek, hogy milyen eljárással hegsztem a bringákat. Argon védőgázassal, tehát olyannal, amivel a legjobb kerékpárokat hegesztik. A videó csak illusztráció, hogy lássátok a hegesztést.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!