Milyen biciklit ajánlanátok? (Részletek lent)
Elvárások: hidraulikus tárcsafék, teleszkóp, mert fogom használni terepen is. Szóval valami mtb-ot szeretnék.
Kb. max.100ezer ft-ig gondoltam, hogy ráfordítok. Mit tudnátok ajánlani? Előre is köszönöm! (És valaki felvilágosítana engem, mit kell nézni egy biciklin? Sajnos nem igazán értek hozzájuk).
Hát, az a baj, hogy ha hidraulikus tárcsaféket akarsz, abban egy jobb minőségű minimum 20 ezer. És az csak a fék. Nem dicsekvésképpen, nyáron nyertem egy 360.000-Ft-os MTB-t, utánanéztem, miből is van összerakva, és nem is olyan húdejó ahhoz képest. :D Persze nekem tökéletesen megfelel, nem adnám el. Egy szó mint 100, 100 ezer körül lehet montit kapni, de ne várj tőle csodát. Ajánlani nem tudok, mert fizikai tapasztalatom az nekem sincs, csak utánaolvasás után. [link]
Itt nézegess az árkategórián belül és válaszd ki a legjobbat.
Mivel nem értesz hozzá, ezért gondolom a pontos használatát sem tudod megmondani. Például jó kompromisszum egy ilyen járműnél előre tenni nagy hidraulikus féket, hátra meg elég egy kisebb bovdenes. Egy átlagos hegyi kerékpár 100-120mmes rugóúttal rendelkezik. Szerintem ilyen használathoz még a 160as tárcsa is elég, ha nem akarod durván elereszteni lejtőn.
Ha körvonalazni tudnád, utána tudnánk ajánlani.
Tesztelem egy éven át 250.000 Ft-os bringát. A Hayes fék életveszélyes volt, a teló alig mozgott, a váz (nekem) rövid volt és nehéz.
Elvben egy jó bringa volt, de valójában egy alkatrész sem kellett volna.
A legfontosabb a megfelelő vázméret.
Olyan vázat és telót vegyél, amelyikre fel lehet szerelni a tárcsaféket, de kezdetben V-fékkel szereld. Olcsóbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!