Mit ajánlanátok memória bővítésre, valamint hogy lehet ddr2-es ramom 133 Mhz? Részletek lent!
A DDR2 egy órajel ciklus alatt két tranzakciót hajt végre, így bár 133MHz-n ketyegnek a modulok, valójában 266MHz-el lehet számolni, tehát 266-os modulra van szükséged. Ilyet már nem fogsz kapni újonnan, de valószínűleg 333 és 400-as is jó bele.
A memória összeállításáról: elsődlegesen mindig az alaplap leírását kell megnézni, itt van leírva, hogy mit támogat. Van olyan lap, amelyikbe csak azonos nagyságú modulokat lehet rakni, de a legtöbb lap fogadja keverve is a modulokat. Ha nem akarsz már bővíteni, akkor érdemes kisebb kapacitásúból többet venni, egyrészt mert általában a kisebbeket olcsóbban megkapod (aki nagyobbat akar, szabadulni akar a régitől), másrészt bizonyos konfigurációkba ez sebességnövekedést jelenthet, dupla csatornás architektúra a kulcssszó, de ebbe most nem megyek bele. Természetesen ha tovább akarod majd bővíteni a gépedet, akkor próbálj minél nagyobbat venni és a mostanit add el, így lesz még 2 szabad slot-od ahova még pakolhatsz több modult.
Még egy fontos dolog: a géped régebbi, gondolom XP van rajta. Az XP nem képes kezelni 4 gigánál több memóriát, tehát ennél többet felesleges belerakni, nem tudja kihasználni a géped.
Nem tudom pontosan milyen az alaplapom de a gép típusa : fujitsu siemesn esprimo p5615 t
Ubuntu-t használok meg ritkán win7. 3 gigánál többet nem akarok, megtartanám a jelenlegi 1gb-ot (2x512) plusz kellene bele egy 2gb vagy 2x1gb. később már nem bővíteném. bár ez mondjuk álom(ugye a pénz)... 1 gb-al is megy a vas csak hát mikor kihasználom az 1gb ramot meg 1gb swapot akkor nagyon beáll.
amúgy ezt találtam neten valami régebbi írás:
"a DDR memóriák 266, 333 és 400 MHz-es verziókban elérhetők, a DDR2 modulok 400, 533, 667 és 800 (sőt már létezik 1000) MHz-es változatokban."
tehát ezalapján nem értem miért ír az én DDR2-esemre 133MHz-et. Mindenesetre ha nem hagy majd nyugodni a dolog és nincs más akkor belenézek a belsejébe.
A forrásod hibás, DDR2-ben 400-1000-ig (valójában 1066.6) nem az órajel frekvencia, hanem a tranzakciósebesség.
266 MHz-es DDR2-es memóriád van.
Az alaplap dual-chanel-es, 2-2 slotonként ugyan olyan modult rakj bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!