SingleSpeeddel túrázni?
Figyelt kérdés
Lehet SingleSpeedes kerékpárral túrázni rövidebb távokon? (40-70km) Teljes síkon mennék aszfalton. Szerintetek jó ötlet ez? Főleg azért kellene, mert országútra nekem ez volna a legolcsóbb megoldás. A másik ok meg az, hogy edző kerékpárnak lehet használni egy ilyet?2011. dec. 20. 19:11
1/11 anonim válasza:
Bizonyos szempontokból nyilván kellemesebb egy váltós bicikli, de ettől még ss-sel is lehet túrázni, sőt annak is vannak előnyei (pl. kisebb súly). Mondjuk én lakott területen kívül, túrán többet használom a váltót, mint városban, de meglennék nélküle, legfeljebb lassabban mennék kicsit.
2/11 A kérdező kommentje:
Én főként edzőbringának használnám, majd utána jönne egy országúti kerékpár. Edzésre jó ez is? Ill. a Schwinn Cutter 2012 jó választás lenne? Persze kisebb nagyobb módosításokkal.
2011. dec. 20. 19:28
3/11 anonim válasza:
ha csak edzésre kell vegyél egy régi országútit
amúgy ss-el is simán jó túrázni még fixivel is teljesíthető ez a táv. ha sík a talaj akkor csak egy jó tempó kell amit tartasz végig.
4/11 anonim válasza:
Kezdő egysebességes edzőbiciklit 30000 Ft-ból ki lehet hozni, 50000-ből üzembiztosat is, 70000-ből már úgy is, hogy nem vadászol sokat leárazásokra. Nem tudom, hogy ez a te kedvenc biciklid mennyibe kerül, de ehhez hasonlítsad. Ha van ismerősöd, aki szívesen segít, kérd meg, hogy segítsen egy eladó használt biciklit keresni. Szerintem jobban jársz vele, mint egy újjal.
5/11 A kérdező kommentje:
Amit én néztem az a Csepel Royal 3 volt. Mindeképpen single speedet/fixit akarok. Szeretem az egyszerű, letisztult bringákat.
2011. dec. 23. 06:24
6/11 -Fremen- válasza:
Az áttételtől függ, meg a kitartásodtól. Szerintem egy 44es tárcsával és 11es hátsóval 40körüli sebességet el lehet érni, csak az elindulás lesz nehéz. Legegyszerűbb ha kipróbálsz egy váltósat, és megnézed, melyik fogállás a legkényelmesebb, és olyat veszel.
Ha nem tudsz, akkor hátulra egy primitív váltó kevés fogaskoszorúval.
7/11 A kérdező kommentje:
Én vennék egy öreg oútit és azt újítanám fel. Szóval tesztelgetni lesz időm, hogy melyik fogast hagyom fent. :)
Köszönöm a választ. Ment mindenkinek a zöld kéz!
2011. dec. 25. 11:21
8/11 -Fremen- válasza:
Akkor mindenképp, csak akkor ajánlott váltás, ha nagyon változatos terepen mész, pl hegyes dombos. Egyetértek, hogy kevesebb váltó, kevesebb nyűg.
9/11 A kérdező kommentje:
Én max. 3 sebességet hagynék hátulra. 1 elinduláshoz, 1 lassú túrázáshoz és 1 edzéshez. EZ így megoldható? Lehet kapni 3 fokozatos váltókarokat is?
2011. dec. 25. 14:57
10/11 A kérdező kommentje:
Hülyeséget kérdeztem, mert a karok amik vannak az első váltóhoz azok 3 fokozatúak :)
2011. dec. 25. 14:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!