Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » SingleSpeeddel túrázni?

SingleSpeeddel túrázni?

Figyelt kérdés
Lehet SingleSpeedes kerékpárral túrázni rövidebb távokon? (40-70km) Teljes síkon mennék aszfalton. Szerintetek jó ötlet ez? Főleg azért kellene, mert országútra nekem ez volna a legolcsóbb megoldás. A másik ok meg az, hogy edző kerékpárnak lehet használni egy ilyet?
2011. dec. 20. 19:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Bizonyos szempontokból nyilván kellemesebb egy váltós bicikli, de ettől még ss-sel is lehet túrázni, sőt annak is vannak előnyei (pl. kisebb súly). Mondjuk én lakott területen kívül, túrán többet használom a váltót, mint városban, de meglennék nélküle, legfeljebb lassabban mennék kicsit.
2011. dec. 20. 19:24
 2/11 A kérdező kommentje:
Én főként edzőbringának használnám, majd utána jönne egy országúti kerékpár. Edzésre jó ez is? Ill. a Schwinn Cutter 2012 jó választás lenne? Persze kisebb nagyobb módosításokkal.
2011. dec. 20. 19:28
 3/11 anonim válasza:

ha csak edzésre kell vegyél egy régi országútit

amúgy ss-el is simán jó túrázni még fixivel is teljesíthető ez a táv. ha sík a talaj akkor csak egy jó tempó kell amit tartasz végig.

2011. dec. 20. 22:03
 4/11 anonim ***** válasza:
Kezdő egysebességes edzőbiciklit 30000 Ft-ból ki lehet hozni, 50000-ből üzembiztosat is, 70000-ből már úgy is, hogy nem vadászol sokat leárazásokra. Nem tudom, hogy ez a te kedvenc biciklid mennyibe kerül, de ehhez hasonlítsad. Ha van ismerősöd, aki szívesen segít, kérd meg, hogy segítsen egy eladó használt biciklit keresni. Szerintem jobban jársz vele, mint egy újjal.
2011. dec. 22. 23:08
 5/11 A kérdező kommentje:
Amit én néztem az a Csepel Royal 3 volt. Mindeképpen single speedet/fixit akarok. Szeretem az egyszerű, letisztult bringákat.
2011. dec. 23. 06:24
 6/11 -Fremen- ***** válasza:

Az áttételtől függ, meg a kitartásodtól. Szerintem egy 44es tárcsával és 11es hátsóval 40körüli sebességet el lehet érni, csak az elindulás lesz nehéz. Legegyszerűbb ha kipróbálsz egy váltósat, és megnézed, melyik fogállás a legkényelmesebb, és olyat veszel.

Ha nem tudsz, akkor hátulra egy primitív váltó kevés fogaskoszorúval.

2011. dec. 25. 10:45
 7/11 A kérdező kommentje:

Én vennék egy öreg oútit és azt újítanám fel. Szóval tesztelgetni lesz időm, hogy melyik fogast hagyom fent. :)

Köszönöm a választ. Ment mindenkinek a zöld kéz!

2011. dec. 25. 11:21
 8/11 -Fremen- ***** válasza:
Akkor mindenképp, csak akkor ajánlott váltás, ha nagyon változatos terepen mész, pl hegyes dombos. Egyetértek, hogy kevesebb váltó, kevesebb nyűg.
2011. dec. 25. 13:24
 9/11 A kérdező kommentje:
Én max. 3 sebességet hagynék hátulra. 1 elinduláshoz, 1 lassú túrázáshoz és 1 edzéshez. EZ így megoldható? Lehet kapni 3 fokozatos váltókarokat is?
2011. dec. 25. 14:57
 10/11 A kérdező kommentje:
Hülyeséget kérdeztem, mert a karok amik vannak az első váltóhoz azok 3 fokozatúak :)
2011. dec. 25. 14:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!