Miért baj az, hogy légkürt van a cangámon és nem csengő?
Figyelt kérdés
nem értem ugyan olyan hangjelző berendezés csak kicsit nagyobbat szól :D2011. dec. 20. 00:13
1/16 anonim válasza:
Mert az a szabály, hogy csengőnek kell lennie.
2/16 -Fremen- válasza:
A törvény miatt, viszont szerintem ha van egy csengő is mellette, nem köthetnek bele. Ez egyébként engem is érdekelne, hogyan oldható meg a légkürt, ha lehet küldj képet is.
3/16 anonim válasza:
Légkürt?
Ahhoz kell levegő tartály meg kompresszor is nem?
4/16 anonim válasza:
Gondolom azért, mert akire így rádudálsz, az ott helyben szívrohamot kap. :P
5/16 anonim válasza:
Nem kell kompresszor. Elég a sűrített levegős palack.
6/16 anonim válasza:
Nekem is volt, palack és egy kürt, megnyomod, szól.
De ha mögötted ez megszólal, kb. becsinálsz a hangerőtől meg a váratlanságtól.
Ezért kifogásolhatja, és joggal.. Ez focilelátóra való.
7/16 anonim válasza:
Ki mondta hogy baj? azt teszel a bicajodra amihez kedved van
8/16 anonim válasza:
mert azt hiszi a többi forgalomban résztvevő, hogy egy hajó jön.
9/16 anonim válasza:
10/16 anonim válasza:
A Kresz (pontosabban az kötelező felszerelést tartalmazó Köhém-rendelet) előírja, hogy kell legyen csengőd. Azt nem írja elő, hogy nem szállíthatsz a kormányon kürtöt, ha csengőd _is_ van.
Viszont tényleg ne kürtölj rá gyalogosra vagy másik bringásra, mert szívrohamot kap. Autóra lehet, ott tompít a kasztni és a csengőt amúgy se hallaná meg a vezető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!