Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Versenybringába hány BAR...

Versenybringába hány BAR nyomást kell fújni?

Figyelt kérdés
6-7??
2011. dec. 14. 16:14
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Olvasd el a gumin lévő feliratokat. Rajta lesz, hogy meddig szabad fújni. Sokan túl is fújják ehhez képest (állítólag a neves gyártók kétszeresre tervezik a gumi tűrését a ráírt értékhez képest, de ne engem vegyél elő, ha pont a tied elszáll és bajod lesz).

Az újabb gumikra egyébként 6-10 bar közti értékeket szoktak írni, a régi csepeleket (legalábbis ami nekünk van) nem bírtak ki ekkora nyomást, hamar kikönyökölt a gumi.

A másik meg, hogy a versenybicikli nem olyan, hogy január elsején felfújod, és októberben még jó. Én az országútim nyomását minden alkalommal ellenőrzöm reggel, ha használni akarom a biciklit. Nyomogatással nem lehet ellenőrizni (a 6 és a 10 bar között amúgy se érzel különbéget, és a gumibelső és külső anyagának keménysége is bezavar), nyomásmérővel kell (vagy nyomásmérős pumpával, akkor rögtön korrigálhatod a kívánt értékre).

2011. dec. 15. 08:43
 12/14 A kérdező kommentje:
A külsőre rá van írva? Megnézem majd én még nem találkoztam ilyen felirattal. Amúgy Continental külsőim vannak.
2011. dec. 15. 15:00
 13/14 anonim ***** válasza:
Arra egész biztosan rá van írva, de nem mindig látszik jól. A gumi anyagába öntött feliratokat keress. Arra is figyelj, hogy többféle mértékegységben is ráírják, ha 12 fölötti értéket találsz, az valószínűleg psi-ben van megadva.
2011. dec. 15. 16:10
 14/14 A kérdező kommentje:
köszi
2011. dec. 15. 21:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!