Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Terhelhető ennyit egy országút...

Terhelhető ennyit egy országúti kerékpár?

Figyelt kérdés

Nos, pár napja már kérdeztem, de még mindig nem nagyon sikerült döntenem, tehát. Azon vacilálok, hogy vásárolnék egy országúti kerékpárt. Ezzel viszont az a gondom, hogy én 103kg és 196cm vagyok. A táskámban pedig, amit viszek t

úrára olyan 20kg van (csavarkilcsok, víz, kaja, váltóruha...) Nem tudom ennyit ki e bírnának a vékony kerekek. Esetleg a kerekek méretével lehet rajta variálni, hogy picit vastagabbat ha nem bírnák? (Csak aszfalton használnám). Milyen az a kerékvastagság, ami bírná ezt a súlyt és aszfaltra való?

2011. szept. 7. 16:52
 1/9 anonim ***** válasza:
túrabringát kéne venni, nem outit. Azon pont emiatt van vastagabb gumiköpeny.
2011. szept. 7. 18:59
 2/9 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm a választ, valószinűleg ez lesz a megoldás! Aztán ha jól fogják bírni akkor lehet teszek rá valamivel vékonyabb kerekeket.
2011. szept. 7. 19:48
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Egy jól fűzött országúti kerék azért elég jól bírja, annak ellenére, hogy gyengének látszik. Ha teszel rá 28-622-es gumit (már amennyiben elfér a vázban), akkor nem lesz gondod a gumival sem. Az iskolába járós biciklimen nekem is ilyen van, hogy ne kelljen kétnaponta nyomást ellenőrizni.
2011. szept. 7. 22:12
 4/9 A kérdező kommentje:
Még bemegyek majd a boltba és megkérdezem róla az eladót, hogy mit gondol. Ez is egy jó megoldás, csak nem szeretnék rögtön gumicserével kezdeni :)
2011. szept. 8. 07:12
 5/9 anonim ***** válasza:
persze, igaz, de más ám, ha suliból hazafelé száll el a kerék, meg más, ha kinn az országúton- ott nem lehet csak úgy felkapni a kerót, és hazavinni.
2011. szept. 8. 11:42
 6/9 A kérdező kommentje:
:) Pótbelső mindig van nálam legalább 2db. Soha nem lehet tudni.
2011. szept. 8. 13:41
 7/9 anonim ***** válasza:

Látom előrelátó vagy, ez helyes. Hová valósi vagy, merre túrázol? Én elvből sem országútit vennék, főleg nem 100kilóval, akkor már erősebb vázú mtb vagy terepgumival vagy városival, de mindenképp vastagabbal. Minimum KOMOLY összteleszkóposat, mert 100kiló egy bukkanónál komolyan odavágja a belsőt, nem beszélve a saját gerincedről, csuklódról. Persze tudom pénz.

Szóval én lebeszélnélek róla, de én nem vagyok országútipárti. Szerintem egy bicikli inkább legyen nehezebb de vaskosabb, mert kellemetlen ha összetörik alattad. Cserevázat nem hordasz. Ha természetbe jársz, és esetleg hegyre is mész vele, akkor el tudod képzelni milyen érzés, mikor lefelé hegyen dönkgetsz és egyszer csak eltörik a vázad...

http://www.youtube.com/watch?v=oHf1_AUjCJ4

5:15től nézd. És ez egy összteleszkópos, a srác nincs 100 kiló.

2011. szept. 9. 23:41
 8/9 anonim ***** válasza:

az összteló miatt lett tropa...

ne keverjük a DH-t a túrával...

2011. szept. 10. 16:09
 9/9 A kérdező kommentje:
Nekem jelenleg sport MTB van, csak elég kellemetlen mivel ha aszfalton megyek hegynek felfelé lehetetlen tekerni komolyabb lejtőn, míg terepen könnyebben felmászik... Esetleg egy Specialized Crosstrail Disc kibírna ilyen súlyt?
2011. szept. 14. 14:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!