Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a bicajról?

Figyelt kérdés

Munkába menetelhez kellene csak, városban (10km-es táv).

[link]

2011. júl. 19. 21:40
1 2
 11/19 Loach ***** válasza:

Hogy érted, hogy milyen típusú?

Az első váltó felső bilincses alulhúzós váltó, a hátsó valszínű TX31-es, annál lejjebb talán már nincs is.

2011. júl. 21. 13:38
 12/19 A kérdező kommentje:

Igen, pontosan a típusra lettem volna kíváncsi. És szerinted ez jobban megérné vagy ugyan az a gagyi más köntösben?

[link]

2011. júl. 21. 13:47
 13/19 Loach ***** válasza:
hasonlóan gagyi rosszabb geometriával +15e ftért csak és kizárólag a caprine felirat miatt...akkor már inkább amit ajánlottam fentebb, az is hasonló áron van, de annak legalább már alu váza van, egy normális nyerge és hajtóműve, egy suntoour telo van rajta, ami már nem rossz (de csodát sem kell tőle várni), viszont ezen is cserélni kell a váltókat alől+hátul...ha tényleg iszonyat fontos a költség, akkor a legjobb a dekás bicikli+váltócsere->akkor még mindig olcsóbb volt, mint a varanus, amin ugye még mindig cserélni kellene elől hátul a váltót...
2011. júl. 21. 15:16
 14/19 A kérdező kommentje:
Szerintem akkor marad a Decathlonos... Amúgy abban még tudnál segíteni hogy váltócserénél mire kell figyelni? Úgy értem gondolom nem olyan egyszerű hogy leszedem a régit, fel az újat. Vannak gondolom szabványok meg egy csomó sz@rság amire figyelni kell... Honnan tudjam példul hogy az Alivio egyáltalán jó-e az enyémre?
2011. júl. 21. 15:20
 15/19 Loach ***** válasza:

Az alivio (vagy az Sram x4) jó a biciklidre, amire figyelj vásárláskor, hogy milyen vastag a cső maga (habár az alivio 31.8 és 34.9 mm között állítható) ->első váltó

a hátsót biztos fel tudod rakni, emrt arra tudtommal csak egy szabvány van. A bonyolult része a bowdenek bekötése, ezt a helyedben szervízre bíznám, mert akkor ők egyben be is állítják. Amire még majd szükséged lesz az szerintem egy hosszabb nyeregcső, mert ami a bicikliben van, az szerintem rövid lesz, de ne legyen igazam :)

[link] ->ebben megtalálod a helyes ülésbeállítás elvét!

2011. júl. 21. 15:27
 16/19 Loach ***** válasza:

tényleg, elméletileg a decathlonban vannak szervízesek, lehet ha megveszed előre a váltót, ott ingyen ki is cserélik neked, amikor megvásárolod a kerékpárt! Egy kérdést mindenképpen megér...és akkor nem kell vele bajlódnod + spórolhatsz is...

Nekem a Hervisben anno tök jófej volt a srác, csak a klubkártyámra tekintettel beállította a nem náluk vásárolt gépemet...

2011. júl. 21. 15:30
 17/19 A kérdező kommentje:
Megkérdeztem TZ-30-as a hátsó váltó... Jól gondolom hogy ez a legeslegalja? :D
2011. júl. 21. 16:09
 18/19 anonim ***** válasza:

hiába raksz drágább váltót erre a bicajra, ugyanolyan szar marad. az új váltó miatt nem lesz könnyebb a hiten váz, nem lesz jobb a kerék, nem lesz jobb a gumi. ezek sokkal fontosabbak, mint az hogy milyen váltód van. ha nem mászol hegyet, kb 1-2 áttételt fogsz használni, erre költenél ezreket? erre a leggagyibb váltó is több, mint elég.

ez olyan, mintha egy versenyautó váltóját tennéd be egy suzuki swiftbe. az egódnak biztos jó, de semmi értelme, csak pénzkidobás.

2011. júl. 21. 21:28
 19/19 Loach ***** válasza:
Ez azért egészen nem így van. Egy normális acélváz még nem a világ vége, vannak hasonlóan nehéz aluvázak is. A kerék fontos igen, de a hajtás/váltásban a leginkább mégis a váltó dolgozik, és ha nem síkon teker az illető, azért nem mindegy, hogy mennyit kerreg, hogy vált a gép. A kereket, agyat, hajtókart meg ráér cserélni amikor már azok tönkremennek, mert habár nem vmi csúcs cuccok, de mégis jobban betöltik funkciójukat mint a váltórendszer.
2011. júl. 22. 12:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!