Télire milyen gatyát és kabátot ajánlotok bicajozáshoz?
linket is és csak simán márkát is dobhattok.
a sisak alá való fejszigetelés, maszk és szűrő, és kesztyű már megvan.
Most kérdezed? :) Ez főleg attól függ, hogy milyen messze és milyen sebességgel mész. Minél messzebbre mész, annál vékonyabban kell öltözni. Nálam olyan 4-5 km körül van a töréspont, az alatt melegen öltözöm és lassan megyek, fölötte vékonyan és gyorsan.
A 12 km-re lévő egyetemre sima farmerban jártam télen. Ha hidegebb volt, akkor cicanadrágot meg a Decathlonból származó biciklis térdmelegítőt vettem alá.
Kabátot ne vegyél, mert megfázol (beleizzadsz, és úgy már nem melegít). Én 10 fokig egy vékony hosszú ujjú pólót hordtam, 10 fok alatt két ilyet egymáson, ha pedig ez nem volt elég, akkor egy lélegző széldzsekit is húztam rá. Ez azért jó, mert bár az első néhány percben mindig fáztam, utána nem izzadtam meg nagyon. Mindig volt a zsákomban egy pótpulóver is, mert az egyetemen nem vitték túlzásba a fűtést.
most, mert most olcsóbb a téli holmi :)
olyan 25km kb a táv.
a térdmelegítőre, és a windstopper-ra én is gondoltam, miután utána olvastam. bár azt nem tom mi a lélegző dzseki és a windstopper között a különbség.
kesztyű is meg sityak alá is megvan a cucc, sőt a maszkot is kinéztem már. már csak a gatya hibádzik :)
A lélegzőnek az a lényege, hogy kiengedi a párát, így nem izzadsz bele annyira. A jobbfajta esőkabátokra és széldzsekikre rá szokták írni, hogy az anyagukból egy négyzetméternyi hány gramm párát enged ki egy óra alatt.
A windStopper pedig egy konkrét márkanév, egy olyan anyag márkaneve, ami elég jó lélegző és nem fúj át rajta a szél, de csak mérsékelten vízálló.
Esőkabátból nekem amúgy ilyen van: [link] .
a maszkot kesztyűt és a sityó alá a cuccot én is montexből néztem :)
de kabátot itt találtam ami tetszik: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!