Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Karcsúsodhat a lábam napi 1...

Karcsúsodhat a lábam napi 1 óra bicajtól? Vagy mit csináljak? Fogyizom is.21/l

Figyelt kérdés
2011. máj. 17. 13:07
 1/5 fantooom ***** válasza:

karcsúsodhat. De ha 1 órát kerékpározol akkor azt folyamatosan csináld, és ne nagyon lazán, de ne is keményen. 1 olyan szinten amin érzed már h szuszogni kell.

A lábforgást úgy válaszd meg h inkább pörgős legyen, minthogy erőből taposd a pedált. Bár ha nem bicóztál még ezelőtt olyan sokat, óvatosan kezd.

Mivel fogyózol külön kiírom h mindig legyen nálad valami harapni való. Ugyanis ha megvonsz magadtól szénhidrátot, fokozott terhelésnél hamar kiürülnek a glikogénraktárak és eléhezheted magad. Ez azzal jár h megszédülsz, elmegy minden erőd, és akkor nehéz hazaküszködnöd magad. De majd kitapasztalod úgyis :)

Ha kellenek még tippek írj privátba nyugodtan.

2011. máj. 17. 13:47
 2/5 anonim ***** válasza:
szerintem igen. fogyókúrázóknak elsősorban a bicózás meg a futás ajánlatos :)
2011. máj. 17. 13:54
 3/5 anonim ***** válasza:

Elárulok egy hipernagy titkot, de ez tényleg hatalmas titok lesz.

NINCS CÉLZOTT ZSÍRÉGETÉS.

Onnan fogsz először fogyni, ahonnan genetikailag először fogynál, lehet, h mittomén tokából fogsz fogyni, pedig biciklizel.

Diéta + mozgás hatására fogsz fogyni.

2011. máj. 17. 14:37
 4/5 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! fantooom-tól még az lenne a kérdésem, hogy a farizmokra, meg a hátsó combok edzésére van-e valami itthoni torna lehetőség? mert azért én nem szeretnék pénzt kiadni, hogy valami bérletet vegyek valahová, nincs is pénzem rá... :)

például azt ismerem, hogy le kell feküdni, és a csípőnket kell felfelé emelgetni. Ez állítólag jó a popsira. Nos ha ez szerinted is megfelelő (remélem érthetően írtam le :D), akkor hogyan kéne csinálnom, hogy működjön is a dolog?

ja és még egy kérdés ( bocs, hogy így fárasztalak..)

van itthon valami kondigép-szerűségünk, nem értek hozzá, van rajta hátizom-mellizom- meg vádli erősítő. Ezt hogy használhatnám pontosan? Úgy értem, hogy hány kg súlyokkal kezdjem, mennyi ideig, stb? :)

Köszi szépen előre is ! ( ha még visszatalálsz ide.. bocsi, hogy csak most néztem vissza ide, tudom későn válaszoltam )

2011. máj. 19. 13:35
 5/5 fantooom ***** válasza:

ilyen talajtornában nem vagyok járatos, nézz utána a gugliban, vagy youtube-on:) de a kerékpár jó a farizmokra is (főleg ha kiállva tekersz)

A kondigép használatához: kezd kis súlyokkal az elején, legyen magas az ismétlések száma, amíg meg nem erősödnek az izmaid, hogy később fokozatosan tudj fejlődni.

Amúgy ha szálkás, vékony izmokat szeretnél, viszonylag kis súlyokkal dolgozz, de magas ismétléssel (15-20)(vagyis ennyiszer nyomd ki a súlyt)

Ha izmok méretét növelnéd akkor nagyobb súllyal, dolgozz de kevés ismétléssel (5-7)

Lehet ötvözni mind 2-t: piramis szerűen eddz: az elején (bemelegítés után) kis súllyal nyomsz 20-25-öt mondjuk 2-3szor, aztán 15öt 3szor már nagyobb súllyal, aztán még nagyobb súllyal 10-t 3szor, majd majd a legnagyobb súllyal 5 öt 2szer. (tehát az ismétlések számát és a súlyt fordítottan arányosan kell változtatni: a súly nő, az ismétlés csökken)

egyébként úgy összegezve mielőtt elkezdenél akár mit is:

az ,,összedzéseket" úgy képzel el mint 1 piramist: aminek az alaja az alapzás (ami ugye a legszélesebb, a legtöbb 1-2hónap) , utána a keményebb edzések fokozatosan( 1 szintlépés 1 hónap, vagy 2-3hét), a végén pedig a 100 %-os csúcsforma.

ezt leírtam de ez távoli irány mutatás: lényeg h majd magadtól úgy is ráérzel, és tudni fogod majd h mi jó neked :)

2011. máj. 19. 17:16

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!