Mennyire alkalmas egy országúti kerékpár városi használatra?
Figyelt kérdés
Mondjuk napi szinten használnám munkába menet, de hétvégenként egy hosszabb távra is használnám, aszfaltos úton.2011. ápr. 25. 23:22
1/5 anonim válasza:
Alkalmas, és ha a kátyúk nem lennének, akkor szinte csak előnye lenne a montikkal szemben. Így az egyedüli hátránya a városi használatnál a gumik, amik bizony egy jobb kátyú esetén simán felütődnek. De ezen kívül csak előnyei vannak: Az ami montival hihetetlen kínszenvedés, az egy országútin laza utazótempó, simán lépést lehet tartani az autókkal, könnyű, és mostanság még divatos is.
2/5 anonim válasza:
Ha a városban jók az utak akkor csak előnye van. Nem kell nagy erőt kifejteni és már száguldasz is. Túrán a legjobb, ha csak aszfaltúton mész.
3/5 anonim válasza:
Legalkalmasabb lenne, ha normális utak lennének. Így én örülök, ha a városból kitudok gond nélkül kavarodni a bicajjal. Mivel nincs kocsim, így vettem egy cross típusú bicajt városra. Szerintem az inkább illik mint a MTB városi használatra.
4/5 anonim válasza:
Nekem 3 biciklim van, ebből kettő országúti geometriájú, az egyiken vékony (25 mm széles) gumi van, a másikon vastagabb (28 mm széles). Hétköznap az utóbbit használom, mert a vékonyat naponta illene felfújni, hogy biztosan ne kapjak felütést.
Egyébként annyira nem szeretek az országúti geometriással közlekedni a városban, mert minden kanyarban figyelni kell, hogy le ne érjen a pedál. Persze lehet, hogy csak nem szoktam meg még, a múlt héten raktam el a magasabb építésű téli trekkinget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!