Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Lehet-e biciklizni mondjuk a...

Lehet-e biciklizni mondjuk a 84-es úton?

Figyelt kérdés
Konkrétan a Sárvár-Sümeg útvonal érdekelne, de ez annyira nem fontos. Legyen szíves csak az válaszoljon, aki biztos információt tud. Köszönöm előre is!
2011. ápr. 23. 13:21
 1/4 anonim ***** válasza:

Auztópályán tilos, autóúton is elméletileg tilos, de néha van kivétel, mint pl. Pécsnél, ahol tábla tereli a bringást a 6-os útra.

A 2 számjegyűeken lehet tekerni, ha egyébként nincs táblával tiltva. Az más kérdés, hogy az adott forgalomban biztonságos vagy nem.

2011. ápr. 23. 20:07
 2/4 anonim ***** válasza:
Sajnos én sem tudok semmit a pontos környékről, de az előző válaszon szeretnék pontosítani: az autóút meg az országút nem ugyanaz, az autóutat külön tábla jelzi (hasonlít az autópálya-táblához; nagy, kék, és egy autó van rárajzolva). A táblával jelölt autóúton és autópályán kívül mindenhol szabad, ahol nem tiltja tábla (vagy nincs párhuzamos kerékpárút, mert ott azt kötelező használni). A 6-os úton majdnem végig tilos, néhány szakaszon szabad. De pl. a 7-es úton majdnem végig szabad menni, holott az is egyszámjegyű.
2011. ápr. 23. 20:33
 3/4 anonim ***** válasza:
függetlenül attól, hogy szabad-e vagy sem, én nem mennék. Nem túl élvezetes, ha percenként 20-30 jármű előz meg, köztük busz, teherautó. Inkább kinéznék egy útvonalat a falvak között, még ha hosszabb is.
2011. ápr. 23. 23:46
 4/4 anonim ***** válasza:

20:07! Ez merre van? Én is pécsi vagyok.

Amúgy egyik ismerősöm már felvetette, hogy menjünk ki biciklivel Villányba Pécsről. Csak én azért nem szívesen megyek, mert még a városban ellavírozok, de azt nem tartom túl biztonságosnak, ha egymás után húznának el mellettem a 40 tonnás török kamionok.

2011. ápr. 24. 17:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!