Miért adnak a kerékpár kompjuterhez táblázatot? Ha semmi haszna?
Figyelt kérdés
Vásároltam egy kerékpár kompjutert, a használati útmutatoban van egy táblázat ahol külömböző kerékméret és a hozzátartozó kerület van megadva mm-ben. Az én kerékméretem 700x23c (622x23) a táblázat szerint a keület 2133mm én megmértem 2105mm! Miért adnak hozzá hamis adatokat? Senki sem ellenőrzi?2011. ápr. 15. 16:05
1/6 anonim válasza:
Azért van, mert nem mindenki akar méricskélni, és közelítésnek megteszi. Pontos adatokat nem tudnak adni, mert valódi méret eleve nem mindig egyezik a névlegessel, és függ pl. a guminyomástól is.
2/6 anonim válasza:
Papa, alig másfél százalék a mért és a "hamis" adat közti difi. A táblázat jó, nem értem mit rugózol ennyire. Ráadáasul a névlegesen azonos méretű gumik között ennél nagyobb különbségek is vannak.
3/6 A kérdező kommentje:
Papa? 21-éves vagyok!
2011. ápr. 16. 17:41
5/6 anonim válasza:
Szerintem is. Ha téged zavar ez a pontatlanság, akkor állítsd be a mért adatodat. Én is így tettem.
6/6 anonim válasza:
A táblázat méretek SOSEM jók. Azok számítás alapján megállapított értékek. Ahány gumigyártó annyiféle kerületméret. Sőt, gyártók különféle gyártmányai között is van különbség. Néha nagyon fontos lenne tudni, hogy mennyit mentünk a bringával, ezért a saját mérés a leg pontosabb. Két százalék különbség már NEM elhanyagolható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!