Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Ha lecserélem a mtb-ot egy...

Ha lecserélem a mtb-ot egy országútira mennyivel leszek gyorsabb? Most 23-25 az átlagsebességem. Napi kb 60 km-ert szoktam menni ha engedi az idő.

Figyelt kérdés
tegnap 14:27
 1/9 MGéza ***** válasza:
1-2-vel biztosan, de lehet lesz az 3-4 is. Attól is függ mennyire szokod meg könnyen a másfajta geometriát, de a kisebb súly, a jobb légellenállás eleve sokat fog számítani. Én CT bringáról ültem át amin 28-622 gumikat használtam egy öregebb olasz karbonra, első nap 1 km/ó átlagot javítottam, azóta még többet. Na igen, az sem mellékes mennyi pénzt fektetsz be, beéred egy totál alsó kategóriás Corelli bringával vagy egy normálisabb alu-karbonvillás, esetleg belépő szintű full karbon felé kacsintgatsz?
tegnap 17:17
 2/9 A kérdező kommentje:

400 ezer környéken.

Akkor lehet nem is érdemes váltani?

Köszi a választ

tegnap 17:35
 3/9 anonim ***** válasza:
Nem mindegy? Ugyan úgy 60km-t fogsz biciklizni, de 400 ezerrel könnyebb leszel.
tegnap 18:39
 4/9 anonim ***** válasza:
76%

Hát...mit vennél?

Ez 400 nagyon változó:használt de jó állapotu középszint vagy a belepő fölött picivel?

Gyüjtesz még tavaszig és 600 lesz az a 400...eladod a mountit vagy sem?

Virsli gumikat dobszrá ahogy én?

Biztosan gyorsabb leszel,de hogy mennyivel az a fentieken is mullik!

tegnap 18:47
 5/9 MGéza ***** válasza:

#2: Kevésnek hangzik az az átlag növekedés, ám valójában elég sok, 1-2km átlag az 5-10km/ó utazósebesség növekedésnek felel meg, jó úton meg egy országúti hajtási élményét nem is hasonlítanám egy MTB-hez, eleve sokkal könnyebb, ott domborodik ki igazán az előnye, meg szembe szélben. Tehát de, megéri váltani, sport célra outi való, esetleg fitness, gravel, de a number one ilyen célra változatlanul az outi, MTB off-road, gravel rossz út-gyenge terep specifikus inkább.

400 körül már egész jó minőségű használt karbonokat kapsz, vagy új Sora, esetleg akciósan Tiagra-105 szettes, alu+karbonvillás gépet kaphatsz. Érdemes megnézni használt üzletek kínálatait, például ecobike árul használtan, garival, szervizelt darabokat, de sok más üzlet is, ez csak példa. Face marketplace, testbike bolha, jófogás, külföldről buycycle is szóba jöhet.

tegnap 19:17
 6/9 A kérdező kommentje:

Mountit nem adom el sokat mentem Tisza gáton és rosszabb utakon de néha mentem országúton is.Tavasszal lehet maradnék csak országúton.

Ezért a váltás de csak az út változik.

tegnap 20:19
 7/9 anonim ***** válasza:
Gyorsabb leszel a 400eFt-os bringán, mert ciki lenne bevallani, hogy nem.
tegnap 20:23
 8/9 A kérdező kommentje:
Ne a pénzzel legyetek felakadva az nem akadály.
tegnap 20:40
 9/9 MGéza ***** válasza:
Kérdező: A 3-7 válaszolót nyugodtan hagyd figyelmen kívül, unatkozó troll, random ökörségeket ír be minden kérdéshez.
tegnap 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!