Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Milyen biciklit vennétek a...

Milyen biciklit vennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
Őszintén gyűlölöm a bicikliket, de 5-6 km-re járok dolgozni (van bicikliút is végig) és a motort es a kocsit is sajnálom ezen a rövid távon használni, szóval elkezdtem biciklit keresni teljesen laikusként. Az agyam talán azt mondaná, hogy mondjuk egy Neuzer X-Zero tökéletes, az acél váz örök mint a nyomor és ahogy nézem semmi különleges szervizt igénylő dolog nincs rajta, gondolom tucat termék és olcsón is kapni hozzá mindent (mert 1-2 dolog gondolom cserés lesz). DE vannak alig drágábban olyan biciklit, mint a Corelli Crossroad 2, amik azért sokkkkal dögösebbek a hidraulikus fékekkel és az alu vázat is mindenki halálba dicséri (bár nem tudom az olcsó mennyivel lenne jobb, mint az acél) és a hülyegyerek énem előbújt, hogy akkor már ilyet is lehetne. Melyiket/milyet vennétek, ha a cél csak munkába járni vele hosszú évekig a lehető legkevesebb macerával? Erre a célra nem pont saját magam szopatása egy kicsit is bonyolultabb bicikli?
dec. 26. 14:06
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Mivel lövésed sincs a kerékpározásról és utálod is, ne akarjál marketinghülyeséget venni. Hidd el, nem véletlenül ajánlott a Budapest kaliberű bringa és az agyváltó.
dec. 27. 19:13
 12/18 MGéza ***** válasza:
Nézd, ha az tetszik vegyél azt, ebben az árkategóriában kb ugyanazt kapod ennyi pénzért, az a hidraulikus tárcsafék nem tudom milyen lehet, de hát... Biztos nem valami csúcs ha ilyen árazású bringára kerül. Könnyebb, a háti cipelését meg ugye megszoktad. Még annyit kell akkor befektetned hogy egy vízhatlan esőnadrágot szerezz be, mert anélkül sárvédő ide vagy amoda, szét fogsz ázni nedves időben alulról, felfázni meg enyhén szólva kellemetlen. Mondhatnám hogy mint motoros használj motoros ruhát, de az rohadt kényelmetlen kerékpáron.
dec. 27. 20:15
 13/18 A kérdező kommentje:
A győztes eddig a Neuser X-Zero, ami nem tárcsás :) Rossz időbe azért ott a kocsi és a motoros ruha valóban jó komédia lenne tekerősön :D A tanácsokat mindenképp köszönöm, mert sok kérdésre választ kaptam és sok hülyeséget kizártam, a Budapesttel próbálok barátkozni még, mert jó érveket soroltatok.
dec. 27. 21:06
 14/18 anonim ***** válasza:

Nem csak a Budapest az egyetlen, csupán "kategóriának" írtam. Rengeteg más márka is van ami ilyen. Ezek alapvetően a holland típusú biciklizés kategóriája és városon belül tényleg sokkal de sokkal praktikusabbak mint egy parasztvakításos, tök értelmetlenül tárcsafékes márkabuzulmány amit ráadásul sokkal könnyebben el is lopnak. Ha pedig nem jönne be neked, vagy ráérzel a bringázás ízére akkor a családban garantáltan el tudod passzolni. Láncváltót azért nem javaslok, mert a bringatárolóban könnyű szétcseszni. Nem csak te, hanem akárki más is. Agyváltós ebből a szempontból érzéketlen. Láncot se kell szinte soha cserélni rajta. Be kell lőni az 1:1-es áttételhez a hátsó fogaskereket, ezt fogod használni 90%-ban a sík úton ígyis-úgyis. Ettől lesz fel-le 1-1 fokozat a hídhoz és a hátszélhez. De ha hegyenvölgyön mész akkor inkább a 7 fokozatúsat válaszd. Agyváltót lámpánál állva is tudsz kapcsolgatni. Normális sárvédő kötelező, hátsó csomagtartó csapóizével kötelező, ajánlom nagyon egy hullaolcsó kínai kétoldalas csomagtartóputtonyt amit senki se fog lelopni, de kitűnően lehet bele dugdosni eztazt. Hátizsákot nem javaslom, rád fog sülni, persze télen nagyon jó mert melegít. Első kosár szintén kötelező elem, nyáron oda fogod bebasz.ni a hátizsákot amikor rádsülne éshát mikor fogsz biciklizni? Amikor jó idő van. Gimiból ha lehet reflexcsíkosat vegyél. Van férfivázas "Budapest" is, de azt nem fogod olyan könnyen leepasszolni és hidd el, hogy nem is olyan jó, kb semmi értelme, mert ugyanúgy át kell raknod majd a lábad, és ha egyszer ráérzel a "női" vázas bringa ízére, nehezen fogod otthagyni! :) Itt tudsz sok közül szemezgetni.

[link] Sok van, nagyon sok márkanév alatt.

dec. 27. 23:33
 15/18 anonim ***** válasza:
*Gumiból
dec. 27. 23:34
 16/18 anonim ***** válasza:
0%

Acél vázat hagynám a fenébe munkába járáshoz,mert rozsdásodik.

Menet közben van hegy,domb,völgy?

Ha nincs akkor a váltó sem kell. Ami nincs az nem romlikel.

En tennék bele telót,hogy kényelmesebb legyen...dolgozni fogok utána meg haza menni,ne rázzon ha nem muszály.

Tárcsafék max. mechanikus. Könnyen javitható,meg gondolom 40+km/h val tekersz. A hidrósnak nem barátja a leszarom mentalitás.

A "v" is jó amúgy ha nincs hó. Ahol én lakok ott nincs már 3-4 éve☹️.

Szóval ha csak munkába járni a cél akkor egy telós komfortos féle single speed-et "épitenék". Vagy olyan olyat ami mindenre is jó azaz egy ilyen túra bringát vennék amivel azért elmehetek és el is megyek ide-oda.

dec. 27. 23:42
 17/18 MGéza ***** válasza:
Na ja, a "sportosabb" városi, úgymond commuter kategóriáról meg is feledkeztem, bár azok neked lehet a túl drága kategóriába esnek. Teló tök fölösleges még így is azt mondom, 42-47/622 gumi simán elnyeli az apró rázkódásokat, macskakövet sem érzi az ember, virslisebb gumikat preferálva már lehet, főleg ha kemény futófelületű, erősen defektvédett külsőt rak fel az ember ami mondjuk ajánlott, vagy minimum a tutyival töltött belső, megkímél egy kellemetlen hazáig tolástól. Pici nyereg alá való táska két gumileszedővel, patronos pumpa, egy tartalék belső nekem be lenne készítve, 6km táv ide vagy oda, az a tuti. Na, meg egy erősebb lakat, hiszen 8 vagy több órára magára hagyod a gépet.
dec. 28. 08:32
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Ez az acél váz rozsdásodik dolog amúgy honnan jött? :D Számtalan 30-40 éves (vagy még több) acélvázas bringát látni a városban, a mai bringák nem hiszem hogy ennyi ideig fognak üzemelni. Nekem is van egy 91-es évjáratú outiból átépített fitnessem városi használatra. Amikor vettem csak a lánc volt rajta rozsdás, a váz maga ugyan ütött-kopott, de semmi rozsda. Persze, tudom hogy az acél mint anyag képes rozsdásodni, de egy normálisan karbantartott és tárolt bringa nem fog, főként hogy a kérdező esős időben nem is fogja használni. Én alapvetően száraz helyen tárolom, de használom esőben is, meló közben az utcán van kint, nem fedett helyen, és semmi baja. Tényleg számtalan ősrégi acélvázas van a városban, kiváló állapotban. Esetleg még azt tudom elképzelni hogy az újabb típusú acélvázak már nem ilyen tartósak, de nem hinném. Az acél az acél, örök élet plusz egy nap. :)
dec. 28. 09:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!