Milyen biciklit vennétek a helyemben?
Figyelt kérdés
Őszintén gyűlölöm a bicikliket, de 5-6 km-re járok dolgozni (van bicikliút is végig) és a motort es a kocsit is sajnálom ezen a rövid távon használni, szóval elkezdtem biciklit keresni teljesen laikusként. Az agyam talán azt mondaná, hogy mondjuk egy Neuzer X-Zero tökéletes, az acél váz örök mint a nyomor és ahogy nézem semmi különleges szervizt igénylő dolog nincs rajta, gondolom tucat termék és olcsón is kapni hozzá mindent (mert 1-2 dolog gondolom cserés lesz). DE vannak alig drágábban olyan biciklit, mint a Corelli Crossroad 2, amik azért sokkkkal dögösebbek a hidraulikus fékekkel és az alu vázat is mindenki halálba dicséri (bár nem tudom az olcsó mennyivel lenne jobb, mint az acél) és a hülyegyerek énem előbújt, hogy akkor már ilyet is lehetne. Melyiket/milyet vennétek, ha a cél csak munkába járni vele hosszú évekig a lehető legkevesebb macerával? Erre a célra nem pont saját magam szopatása egy kicsit is bonyolultabb bicikli?tegnap 14:06
1/7 anonim válasza:
Munkába járáshoz tökéletes az acélváz, mert nem szempont a tömeg. Ugyanígy fékben is gyakorlatilag bármi jó, ami meg tudja állítani a bringát, akár egy minőségi felni fék is (csak ne műanyagból legyen). Ha nincs az útvonalban különösebb emelkedő, én elgondolkodnék egy agyváltós, szíjhajtásos modellen, ezek nagy előnye, hogy a vételáruk valamivel magasabb, de később nem igényelnek különösebb karbantartást, nem leszel koszos a hajtástól és megbízhatóak is.
2/7 anonim válasza:
Ilyen pici távra kb bármi jó. Teljesen felesleges a tárcsafék, a felnifék olcsóbb, és nagyon könnyű karbantartani. Illetve az acél tartósabb is és kényelmesebb is mint az alu. Én a helyedben az acélvázast választanám. Aztán ki tudja, lehet a végén még meg is szereted a bringázást. :)
3/7 A kérdező kommentje:
Teljesen sík a terep, jó minőségű úttal, messzebb meg semmiképp nem használnám, arra ott a motor :) Köszönöm a tanácsokat, megerősített, melyik a jobb döntés :)
tegnap 18:14
4/7 anonim válasza:
Ekkora távra tényleg szinte mindegy. De ha télen, esően is használnád, akkor legyen inkább aluvázas, az nem rozsdásodik. Síkon is jó, ha van pár sebesség (hátul), mert a szembeszél nagyon meg tud tréfálni.
5/7 anonim válasza:
Az a tárcsafákesdis pont az önszopatás útja neked, aki le is írja, hogy mennyire utálja a biciklit.
Első körben vegyél egy ilyen 28"-os Budapest B-t nexus 3-al. Ez pont jó lesz neked arra amire kell, s mivel kontrás, simán le is tudod passzolni nőknek, szülőknek-asszonynak de nem is ciki. Tök jó a sárvédője is. Elöl legyen egy kosár amibe bele tudod tenni az uzsonnádat.
6/7 anonim válasza:
Az aluvázat szarrá marja télen a sós hólé, mert senki se takarítja, hiszen alu az meg ugye "nem rozsdásodik".
7/7 anonim válasza:
Én takarítom. Több, mint 30 éves bicó, de sehol nincs szétrohadva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!