Biciklihez milyen nyomatékkulcsot ajánlotok?
Bringaboltokban árulnak 25-35.e ft között, azok mind jók.
Egy valamire figyelj oda, mert sajnos nem rágják az ember szájába, pedig kellene... hogy ha nem használod épp, akkor tekerd vissza 0 nm-re, mert a rugó, ha feszül, akkor elállítódik és vagy cserélni kell benne, vagy legalább kalibráltatni.
A másik meg, hogy lazításhoz egyáltalán ne használd, illetve ha már "jelzett" hogy elérted a beállított nyomatékot, ne húzd tovább, hanem azonnal hagyd abba.
Így megkíméled a kis eszközt :)
2.: Köszi!
Mármint ha elértem a megfelelő nyomatékot, akkor nem az van, hogy hiába tekerem, csak reteszel? A rugó feszülős dolog logikus.
Egy ilyen eszköz mindenre jó, mármint anyacsavart, imbuszcsavart, mindent, ami a bringán van, be lehet állítani, vagy kell venni többféle nyomatékkulcsot?
3.-as, nem úgy reteszel, mint ahogy a csavarbehajtók csinálják, hanem fogod érezni, hogy a kar, amit húzol, kb egy 2 mm-t "továbbmegy", mintha elhajlana a nyomatékkulcs, és kattan is egyet.
Ha van hozzá adaptered, akkor elméletileg mindenhez jó.
Az enyém 2-15 nm-ig működik. Ez a legtöbb esetben elég szokott lenni, pl nyeregcsövet általában 6 nm-rel húzod meg, kormánybefogót 8 nm-mel. Átmenőtengelyre nekem 12 nm-t írtak.
Ha minden igaz, akkor adapterekkel megoldod, nem kell többfajta nyomatékkulcs, csak ha 15 nm-től nagyobb nyomatékkal is szeretnél dolgozni.
Előző vagyok, elfelejtettem leírni, hogy kattanás után tovább tudod húzni, csak nem tesz jót neki. Ezt a használati útmutatójában is jelzik.
Kérdezhetnéd, hogy dehát minek tovább húzni, amikor egy fix nyomatékot akarok használni?
Egyszerű példa: a kormánybefogón nekem van 6 csavar, 6 és 8 nm között kell őket húzni. Ha pl 6-ra állítod egyszer, de úgymond "lusta vagy" 8-hoz átállítani (pedig nem sokból tart) akkor ellenállhatatlan vágyat érezhetsz arra, hogy 6 nm-re állított nyomatékkulcsot egy kicsit továbbhúzva nagyjából 8 nm-re húzd meg :D na ez kerülendő vele.
De én mondjuk élvezem ahogy "kattan" tehát inkább átállítom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!