Olcsó nyomatékkulcs nem kattan le, miért?
Már másodszor történik hogy használom valameddig, és egy idő után nem kattan le. Például ma lehúztam 4 kereket gond nélkül, leraktam (nem ledobtam) és utána egy másik autónál már nem akart lekattanni.
Egyszer már volt ilyen, akkor szétszedtem és úgy tünt hogy a középen lévő 4szög kis darab ami ugyebár elkattan, keresztbeállt és ezért nem kattant el. Megigazítottam hogy a helyén legyen, jól álljon, összeraktam, bekalibráltam (amennyire tudtam horgászmérleggel), és azóta egy darabig működött. Most megint szétszedtem-összeraktam, megint lekattan, csak kalibrálni kell.
Nem értem, hogy hogyan tud az a kis négyszög darab kijönni a helyéről. Főleg hogy folyamatosan 100-130 nm körül áll a beállítás, tehát még azt se lehet mondani hogy teljesen kiengedem a rugót és nem tart rá.. Tehát a rugó folyamatosan nyomja a szerkezetet, ami miatt elvileg nem kellene hogy kimozduljon.
Kicsit már felidegesített, nézegetem a komolyabb verziókat, de kb 30 ezerig ugyanez a szerkezetet kapom, és ilyenem már van.
Mit tanácsoltok?
A válasz a kérdésed első szava.
Komolyra fordítva hasonlóan szívok egy fúrógéppel, csak pattogott a betonon, égette a fúrószárat. Béreltem egy profik által használt típust és ment mint kés a vajban.
Ha ebből élsz, ez a munkaeszközöd, akkor abból a legjobbat vedd, azt a típust, amit a hasonló profik vesznek.
25-30 körül már van King Tony, vagy 35 körül Jonnesway. Azok használhatók.
Erre külön reagálnék: "Főleg hogy folyamatosan 100-130 nm körül áll a beállítás, tehát még azt se lehet mondani hogy teljesen kiengedem a rugót és nem tart rá.."
A nyomatékkulcsot minden használat után úgy kell eltenni, hogy letekered a skála legkisebb nyomatékértékére. Azaz egy 40-200Nm kulcsot pl. 40Nm-re állítva tegyél el.
És még egy tipp, olyan nyomatékkulcsot kell venni, ahol a leggyakrabban használt nyomatékértékek a skála középső harmadában vannak. Az autó kerekéhez pl. az előbb említett 40-200Nm-es tökéletes. Egy 30-150Nm-es kulcs már nem megfelelő a célra hosszú távon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!