Lekattanós (Aldis) nyomatékkulcs?
Figyelt kérdés
Most vettem egy nyomaték kulcsot mivel még életemben nem volt gondom ilyennel azért is fogalmazódott meg bennem pár kérdés, többek között azért mert a többihez képet 5500ft-ért nagyon olcsónak számít. Elég masszív darabnak néz ki ,de amikor tekerem fel a nyomaték tekerőjét akkor egy idő után elég nehéz lesz tekerni kb amikor a felét elhagytam, ez természetes? vagy hibás, azért kérdem mert ha nem jó akkor visszaviszem.
Ez lenne az.
2016. okt. 22. 12:11
1/12 anonim válasza:
Ez teljesen természetes, mivel ilyenkor egy rugót nyomsz össze benne. Soha ne felejtsd el kilazítani teljesen használat után!
2/12 A kérdező kommentje:
Köszi! Nem fogom de ezt írta a könyve is. Még annyit hogy rámerjem e bízni az életem? Az autón a kerék csavarokat húznám meg vele a gyárilag előírt 85Nm-el de elég könnyen megvan húzva hogyan tudom ellenőrizni hogy annyival húzta e meg? (4% hibahatárt ír a könyve.)
2016. okt. 22. 16:43
3/12 anonim válasza:
Én a Lidl-ben vettem, de tök ugyanez. Egy havernál leteszteltük egy Beta profi kulccsal és csak minimális eltérés volt a kettő között. Szóval használd nyugodtan. A 85 Nm, a hosszú szár miatt tűnik kevésnek, de ne húzd meg jobban ha ennyi van előírva. Esetleg pár száz km után ellenőrizd körbe az összes csavart.
4/12 A kérdező kommentje:
A lidles az milyen? Még sosem láttam a lidlben ilyen kulcsot, pedig már sokszor néztem sok szerszámot vettem ott és azok mind beváltak ami meg elromlott cserélték vagy pénz fizettek vissza.
2016. okt. 23. 13:31
5/12 A kérdező kommentje:
Tényleg és a nyomatékkulccsal lehet vagyis nem károsodik ha csavart csavarok ki én pl a hátsó lengéscsillapítóra gondoltam mert elég sokat szívtam vele nem volt ami befér oda de ez a kulcs pont befér és 63Nm +berohadás fogja a csavart ha ezzel szerelem le akkor nem megy tönkre a kulcs?
2016. okt. 23. 13:42
6/12 anonim válasza:
A Lidlis pont olyan mint az Aldis, csak Powerfix a neve. Lehet lazításra is használni és racsnis kulcsként is működik, de ez utóbbinál a hosszú szár már hátrányt jelent.
7/12 veterán vas válasza:
Hmmmm.
Az említett eszközt nem bontásra, berohadt kötések feszegetésére, hanem jó állapotú csavarkötések megfelelő nyomatékú lehúzására találták ki. :(
8/12 anonim válasza:
Ez így van, de ha 210 Nm húzást kibír, akkor ugyanennyi lazítást is ki fog bírni gond nélkül, főként ha csak alkalmanként használja ilyen célra.
9/12 Kovács68 válasza:
Tökéletesen működik, nekem is van. Viszont egyet már kinyírtam, egy berohadt csavar, és az erőkar hossza miatt, szóval ne használd ilyesmire. A kerékanyát általában addig húzzák az emberek, amig csak bírják, aztán csodálkoznak, ha beszakad a tőcsavar, vagy egy defektnél az út szélén elreped a gyári kerékkulcs! Nem véletlen, hogy nem fél méteres kerékkulcsot adnak gyárilag az autókhoz. Ja, és azt sem lábbal kell meghúzni!
10/12 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi! Akkor remélem nem csináltam rossz vásárt. Bár a hozzáadott toldó és 3db crowa fej is került volna annyiba.
2016. okt. 29. 18:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!