Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Érdemesebb olyan sisakot...

Érdemesebb olyan sisakot venni, ami a tarkót is védi hátul? Mik az előnyök, hátrányok?

Figyelt kérdés
nov. 29. 15:15
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
45%
semmi értelme, teljesen jó a sima sisak
nov. 29. 15:25
 2/17 A kérdező kommentje:
1.: Akkor miért gyártanak ilyet?
nov. 29. 15:31
 3/17 anonim ***** válasza:
75%

Hogy valamit el tudjanak adni még drágábban :D

Viccet félre téve, nyilván valamivel több védelmet ad, de erre nem sok szüksége van egy átlag felhasználónak, átlagos felhasználás mellett.

Nem éri meg szerintem a többlet árat.

nov. 29. 15:40
 4/17 A kérdező kommentje:
3.: Kiknek éri meg, milyen felhasználásra?
nov. 29. 15:41
 5/17 tothp ***** válasza:
67%
BMX. Downhill (bár oda már álvédőt is használnak)
nov. 29. 17:36
 6/17 anonim ***** válasza:
76%

Nehezebb, mert több anyag kell. (De csak akkor, ha most könnyű sisakod van.)

Előnye, hogy nem döglesz meg, ha a tarkódat csapod oda.

nov. 29. 20:48
 7/17 anonim ***** válasza:
0%
Mire kell? Országútizgatni használhatatlan lenne. Amikor az anyós lánya vezet, akkor viszont tökéletes.
nov. 30. 00:26
 8/17 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem érdemes. A sima sisak ami csak a fejedbúbján éktelenkedik kb az ellen jó ha vmi függőlegesen akar a fejedre esni.
nov. 30. 07:16
 9/17 anonim ***** válasza:
Akkor vegyen munkavédelmit, sárgát!
nov. 30. 07:41
 10/17 MGéza ***** válasza:
0%
#8: Én simán szétvertem volna a koponyámat ha nincs rajtam sisak és mivel az oldalamra estem így nyilván nem a fejem búbját vertem be, tehát sületlenséget ne állíts ha szabad kérni. A sisakot legtöbbször oldalról(eldőléses, csúszásos esetek) vagy szemből(belefutás valakibe vagy valamibe, lesodródáskor oszlopba, fába vered a fejed) érik erőhatások. Tarkóvédő nem tudom hogy lehet hasznos, esetleg az autó fejtámlához hasonló alapelven hátrabicsaklástól védheti a fejet és így nyaktörést akadályozhat meg, ami hát nem tudom, szerintem bringánál nem annyira fenyegető veszély. Ahová kell, durva DH felhasználásnál például, oda meg inkább gerincprotektort használnék.
nov. 30. 08:07
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!