Érdemesebb olyan sisakot venni, ami a tarkót is védi hátul? Mik az előnyök, hátrányok?
Figyelt kérdés
nov. 29. 15:15
1/17 anonim válasza:
semmi értelme, teljesen jó a sima sisak
2/17 A kérdező kommentje:
1.: Akkor miért gyártanak ilyet?
nov. 29. 15:31
3/17 anonim válasza:
Hogy valamit el tudjanak adni még drágábban :D
Viccet félre téve, nyilván valamivel több védelmet ad, de erre nem sok szüksége van egy átlag felhasználónak, átlagos felhasználás mellett.
Nem éri meg szerintem a többlet árat.
4/17 A kérdező kommentje:
3.: Kiknek éri meg, milyen felhasználásra?
nov. 29. 15:41
5/17 tothp válasza:
BMX. Downhill (bár oda már álvédőt is használnak)
6/17 anonim válasza:
Nehezebb, mert több anyag kell. (De csak akkor, ha most könnyű sisakod van.)
Előnye, hogy nem döglesz meg, ha a tarkódat csapod oda.
7/17 anonim válasza:
Mire kell? Országútizgatni használhatatlan lenne. Amikor az anyós lánya vezet, akkor viszont tökéletes.
8/17 anonim válasza:
Szerintem érdemes. A sima sisak ami csak a fejedbúbján éktelenkedik kb az ellen jó ha vmi függőlegesen akar a fejedre esni.
10/17 MGéza válasza:
#8: Én simán szétvertem volna a koponyámat ha nincs rajtam sisak és mivel az oldalamra estem így nyilván nem a fejem búbját vertem be, tehát sületlenséget ne állíts ha szabad kérni. A sisakot legtöbbször oldalról(eldőléses, csúszásos esetek) vagy szemből(belefutás valakibe vagy valamibe, lesodródáskor oszlopba, fába vered a fejed) érik erőhatások. Tarkóvédő nem tudom hogy lehet hasznos, esetleg az autó fejtámlához hasonló alapelven hátrabicsaklástól védheti a fejet és így nyaktörést akadályozhat meg, ami hát nem tudom, szerintem bringánál nem annyira fenyegető veszély. Ahová kell, durva DH felhasználásnál például, oda meg inkább gerincprotektort használnék.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!