Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Miért halt ki a v-fék (a...

Miért halt ki a v-fék (a hétköznapi vásárlók részére is)?

Figyelt kérdés

Én megértem, hogy az élsportban milyen jelentősége van az adagolhatóságnak, a precíziónak, a súrlódásból eredő hőhatás csökkentésének, vizes/saras körülmények közötti használhatóságnak, stb.. De ez a kerékpározó emberek összességének nagyon kis százalékának releváns valóban. Attól, hogy valaki naprakész, korszerű technológát vásárol, attól nem lesz eredményes élsportoló, még ha visszamondja érvelésként a marketingesek által megálmodott szempontokat.

Én nem érzem égető szükségességét, hogy egy több tíz(vagy akár száz) km-es túrán 45 km/h helyett 60 felett is ereszkedjek, ellenben azt igen, hogy egy zsebszerszámmal bármit meg tudjak szerelni...

Az igazi problémám, hogy szeretnék egy olyan geometriájú biciklit, mint pl az Author Ronin, de v-fékkel, de nem igazán találok hozzá vázat. De azért bosszant az is, hogy a gyártók a vásárlókra erőltetik az érdekeiket :)

nov. 21. 19:48
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
83%

Nem értem a kínlódás tárgyát... egy nem nóném tárcsafékkel sokkal kevesebb a gond mint egy véfékkel. 3 tárcsás kerékpárom van. Csak a betétcseréhez kellett eddig a kulcs.

Hogy miért lettek tárcsás kerékpárjaim? Mert "rámerőltették", nem lehetett mást kapni. Gondolkodtam én is, de az első tárcsás bicaj után úgy voltam vele, hogy ez jó. Fog, karbantartás-igénytelen, nem kell a beállítással vacakolni. Ennél több mi kell?

nov. 25. 20:02
 12/13 anonim ***** válasza:
0%

Te lopod a pénzt, hogy nem érted a kínlódás tárgyát? Kint hagyod az ABC előtt sötétben is? Jársz vele bevásárolni napi szinten hóban-esőben is?

Az idétlen márkanévbuzulás a másik dolog ami még felnyomja az árát a cuccoknak.

nov. 25. 21:15
 13/13 anonim ***** válasza:

Tökmindegy milyen hóban/esőben mész,ha v-fékkel meg tudnál állni akkor tárcsával is meg tudsz,valószínűleg hamarabb.

A márkanév buzulás meg talán nem lenne ilyen erős,ha a noname kínai szarok nem lennének tényleg szarok.

Ettől függetlenül teljesen jogos hogy a városi biciklidre nem akarsz tárcsát,de még mindíg nem világos mi a gond,lehet venni bőven v-fékes cangát is. Lehet hogy sokan megveszik a parasztvakítós tárcsásat,de attól még nem kötelező. Meg másokat szidni sem kötelező csak mert ők nem azt a fékrendszert preferálják mint te,nem 12 évesek vagyunk.

nov. 25. 22:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!