A bickili melyik részére tudom rakni a lakatomat?
Attól függ milyen zár.
Nekem kétféle van, egy legegyszerűbb, olcsó, kicsi sodronyzár, és egy láncos, műanyaggal bevont. Van a biciklim csomagtartóján egy lyukacsos műanyag kosár, a sodronyzárat a nyeregszáron átvetve a kosár lyukain vezetem át és lezárom. A láncost nem mindig viszem magammal, de ha igen, akkor azt a kosárba teszem. A kosár gumipókokkal van rögzítve alulról és felülről, a láncot azok alá fűzöm be (mármint a kosár fenekén). De hát ezek ilyen "home made" megoldások, az okosabbak majd megmondják a tutit.
Egy viszonylag vastagabb sodrony a saját felfogatóján a nyeregcsövön van, az ülés alatt (van fölötte még egy szerszámostáska is, ezért kicsit ki van hajlítva jobb oldalra, és ügyesen kell feltekerni, hogy ne érjen a lábamig hajtás közben).
Ha komoly lakatot vennék, akkor a merev "collostok" lakatot vennék, annak meg szokott lenni felfogatója, amit a kulacstartó "szemeire" lehet rögzíteni.
A vázra, kormányra feldobott lakatok össze-vissza verik a bicajt, leverik a festést, meg amúgy is olyan szedett-vedett benyomást keltenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!