Hogy kell a kétváltós biciklin váltani lejtőn és hogy emelkedőn, hogy a leggyorsabban haladjunk?
Mármint ha maximálisra vagy minimálisra rakom csak (persze nem csak, de most az elv érdekel), mikor melyik legyen a legkisebb és mikor a legnagyobb sebességen, fogaskereken a két kerék közül?
Emlékszem, hogy amikor megkaptam tizenévesen, apukám tanított erre, de az olyan rég volt már, hogy sajnos nem emlékszem, ő meg sajnos már nem túl beszámítható ahhoz, hogy komolyan vegyem a válaszát.
Olyan régi már a biciklim, és olyan sokáig csak porosodott, hogy elfelejtettem, pedig most kipofoztam és újra napi szinten használom, ráadásul egy hegyes-völgyes városban, és ráadásul az első váltóra azt mondta, hogy ne is használjam, erre emlékszem, aztán miután szervizben megcsinálták rendesen mégis próbálgattam, de folyton leesett a lánc, akkor megértettem, hogy miért mondta apukám, hogy ne használjam, aztán azt is megcsinálták a szervizben, én meg nagy boldogan el is mentem onnan, és csak útközben jutott eszembe, hogy nem is emlékszem már, hogy hogy is kell a két váltót okosan használni, és már napok rég ezen elmelkedem, de most már meg is kérdezem.
Mikor melyik van a legkisebb és a legnagyobb sebességben ahhoz, hogy a leggyorsabban haladhassak?
Azt nem értem, hogy ez hogyan nem lehet 5 perc alatt kitapasztalni.
Főleg, hogy nem is csak síkon mentél.
Ha dombra mész akkor elöl a kicsi lánckeréken legyen, hátul a nagyobbak közül válogass.
A két váltót ne használd egyszerre, általában akkor esik le a lánc. Először az egyiket váltsd, utána a másikat.
4. vannak ilyen műszakilag totál analfabéták.
Egyszer a kedvenc kerékpárboltomba mentem és az öreg szervizes épp egy huszonéves lánynak magyarázta ugyanezt amit kérdező sem ért. A lány azért vitte szervizbe a kerékpárt, mert nehéz elindulni vele a rendőrlámpától... jah, nagytányér-kónuszon tényleg az.
Tehát fölfelé elöl kicsi, hátul nagy, akkor lefelé fordítva?
És egyenesen hogy a leggyorsabb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!