Hogyan tudnám megemelni a kormánymagasságot?
Van egy Elops 920 Speed kerékpárom. A legnagyobb (XL) vazméretű, de így is majdnem a megengedrtt maximumra kell állítanom az ülésmagasságot a magasságom miatt. Így már kicsit túl agresszív a pozíció, a kormány olyan 15 centivel van lejjebb az ülésnél, olyan 10 centi ideálisabb lenne.
Viszont nem lehet gyárilag ennél lejjebb állítani a kormányt. Mit lehetne csinálni, hogy úgy 5 centivel mégis feljebb tudjam állítani? Másik kormányszár, stucni? Esetleg felfelé hajló kormány (az Elops Speed 900-nak kicsit felfelé hajló van)? Ha jól tudom ahead rendszerű a kormányszár, ilyennel még nem volt tapasztalatom, korábbi bringáimnál simán lehetett emelni.
Ez egy sportos bicikli, szóval a 15 centi különbség pont jó. Nekem az endurance (kényelemre hangolt) országútimon is kb ennyi a különbség. Egy versenyre kialakított országútin még több lehet.
Nem hiszem, hogy lenne értelme agyonvágni a geot egy emelhető kormányszárral, de ha nem tudod megszokni és a biciklicsere nem opció, akkor egy ilyen megoldás lehet:
De országutin ahogy látom, ott ugye a kosszarvas kormány miatt kétféle pozícióban lehet lenni, és akiket látok városban országutin közlekedni azoknál a felső azért feljebb van arányaiban, mint az enyém.
Persze lehet hogy megszokom, viszont amit észrevettem, hogy felállva hajtani például nem tudom stabilan, mert túl mélyen van hozzá a kormány. Más kérdés, hogy ezzel a bringával erre nincs annyira szükségem.
Nem volt még országútim, sem ilyen városi gyors bringám, lehet ezért szokatlan, más tulajdonságait viszonr élvezem (sokkal hamarabb beéetem reggel munkába, és ahol záet bringaúton mentem, jól tudtam tolni, a sűrűbb forgalmú helyeken meg a jobb gyorsulás tetszik).
Akkor először próbáld meg hajlított kormánnyal:
Ha ez kevés lesz, akkor jöhet az emelős kormányszár. Ha az is kevés, akkor tényleg csak a biciklicsere marad.
Köszi, az lesz hogy még 2-3 hetet eltekerek vele, aztán ha akkor sem szokom meg, akkor veszek emelős kormányszárat, de alaposan utánajárva melyiket, ne legyen túl széles, és a rá aggatott cuccok jól illeszkedjenek.
De akkor ezek szerint a 15 centi tényleg nem olyan extrém? Csak mert ránézésre elsőnek annak tűnt.
Én ilyent vettem: [link] Jó stabil, nem cicereg, nem nyeklik.
Sokan mondják hogy ne rondtsd el a geometriát, meg hogy csúnya, stb. De basszus ha kényelmetlen a kerékpár így, akkor nem sok értelme van annak hogy jól néz ki...
Nekem is elég volt hogy ez a kormányfej pont egy csőátmérőnyivel magasabb és még egy fokozatot emeltem rajta és fényévekkel kényelmesebb lett a bicaj. Néha tényleg csak 4-5 centin múlik :D
Vannak villanyak hosszabbítók is: [link]
8:
Teljesen egyenes.
9:
Nem így van. Csak minimálisan emelném a kormányt, minden más szempontból megfelel. Egy gyors városi bringa kellett, mert 15 km-re járok városon belül naponta. Emellett sportos vagyok, a bringa nem fő hobbi, más állóképességi sportokat űzők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!